« Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «ΥΑ σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς αυγών και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασύνδεση στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ» **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές και γηγενείς ποικιλίες
Τοπικές ποικιλίες-τοπικοί πολιτισμοί-τοπικές οικονομίες στην περίοδο της κρίσης

4η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές και γηγενείς ποικιλίες

Οι τοπικές και γηγενείς ποικιλίες αποτελούν μέχρι σήμερα ένα σημαντικό μέρος της αγροτικής βιοποικιλότητας που αντιμετωπίζει όμως σε πολλές περιπτώσεις τον κίνδυνο της εξαφάνισης, όπως τα σιτηρά.  Η διάσωσή τους είναι αναγκαία γιατί είναι μια ανεκτίμητη πηγή ποικιλότητας και μπορούν να αξιοποιηθούν  από τις τοπικές κοινωνίες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του πολιτισμού.

Η 4η Επιστημονική Συνάντηση θα διερευνήσει τις ιστορικές τους καταβολές, κατά την περίοδο της  Βενετοκρατορίας, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα , της πιο παλιάς αποστολής για συλλογή τοπικών ποικιλιών στην Ελλάδα και θα αναζητήσει τη σημασία της έννοιας του «τοπικού» στον πολιτισμό της παραδοσιακής κοινωνίας.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι τοπικών κοινωνιών για το πως βιώσανε αυτές την παρουσία του Γ.Π.Α. κατά τις εξερευνητικές αποστολές συλλογής τοπικών ποικιλιών. Θα εξεταστεί η χρήση των τοπικών ποικιλιών μετά τη συγκομιδή τους με ομιλίες για τη διατροφική τους αξία και ως πλούσιες πηγές βιοδραστικών φυσικών προϊόντων καθώς και   οι οικονομικές τους δυνατότητες.

 Η 4η Επιστημονική Συνάντηση επιδιώκει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενεργοποίηση των υπεύθυνων φορέων ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των τοπικών και γηγενών ποικιλιών και του πολιτιστικού φορτίου που φέρουν.

 

 

4h epist image2

Η Επιστημονική Συνάντηση θα γίνει την
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 8:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιερά Οδός 75, Αθήνα

Οργανωτική Επιτροπή
Πηνελόπη Μπεμπέλη, Γ.Π.Α.
Παύλος Καρανικόλας, ΓΠΑ
Ροίκος Θανόπουλος, Γ.Π.Α.
Ανδρομάχη Οικονόμου,
ΚΕΕΛ ΑκαδημίαΑθηνών
Αικατερίνη Μπινιάρη, Γ.Π.Α.
Ιουλία Δροσινού, ΥΠ.Α.Α.Τ.
Σπύρος Μήτσος, ΥΠ.Α.Α.Τ.
Μαρία Καψοκεφάλου, Γ.Π.Α.

Πληροφορίες:
Πηνελόπη Μπεμπέλη: bebeli@aua.gr

Διαδικτυακή μετάδοση 
http://mediaserver.aua.gr/live/

 

 

Συνδιοργάνωση

 

logo 4h ep sinantisi

                                       

  

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: