« Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «ΥΑ σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς αυγών και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασύνδεση στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ» **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

1η Επιστημονική Συνάντηση για τις τοπικές ποικιλίες
Τοπικές ποικιλίες ‐ παρελθόν, παρόν και μέλλον στην Ελλάδα

21 Οκτωβρίου 2011
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κεντρικό κτήριο, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων,
Ιερά Οδός 75, Αθήνα

Ώρα έναρξης 8:30 π.μ.

Μετά τις 13:45 η εκδήλωση θα συνεχιστεί στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης λόγω συντήρησης του ηλεκτρικού δικτύου


Οι τοπικές ποικιλίες των καλλιεργουμένων ειδών, δημιούργημα των επιλογών των αγροτών και της προσαρμογής τους στο περιβάλλον που καλλιεργούνταν, παρά την γενετική διάβρωση, εξακολουθούν όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και ορισμένες από αυτές να είναι εμπορεύσιμα προϊόντα. Τα ρόδια Ερμιόνης, η κορινθιακή σταφίδα, τα φασόλια Πρεσπών, το ντοματάκι Σαντορίνης, το ξινόμαυρο κρασί Νάουσας, οι επιτραπέζιες ελιές Χαλκιδικής αποτελούν τέτοιου είδους παραδείγματα. Όμως και εκατοντάδες άλλες τοπικές ποικιλίες καλλιεργούνται σε μικρούς κήπους για αυτοκατανάλωση.

Τις τελευταίες δεκαετίες, πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, διάφοροι φορείς, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συνειδητοποίησαν το κίνδυνο απώλειας των τοπικών ποικιλιών και την πολύπλευρη αξία τους.

Πολλά ζητήματα, που αφορούν την θέση των τοπικών ποικιλιών, πρέπει να αναλυθούν και να επιχειρηθεί η επίλυσή τους. Μια προσπάθεια ολοκληρωμένης προσέγγισης δεν μπορεί παρά να είναι πολύπλευρη.

Η 1n Επιστημονική Συνάντηση για τις Τοπικές Ποικιλίες θα επιδιώξει να δώσει τις πρώτες απαντήσεις.

Πιστεύουμε ότι η δική σας συμμετοχή, με τις ιδέες και τις προτάσεις σας, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά σ' αυτή την προσπάθεια.


diorganosi


Επικοινωνία:
Πηνελόπη Μπεμπέλη: bebeli@aua.gr
Ροίκος Θανόπουλος:
210 5294914

                   organotiki epitropi buton           dilosi simetoxis buton

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: