« Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «ΥΑ σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς αυγών και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασύνδεση στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ» **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

 

ioannina1Ιστορία του τόπου μας

Τα Γιάννενα είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου. Οι κάτοικοί της ανέρχονται στις εκατό χιλιάδες (100.000). Είναι μια όμορφη πόλη, με πολλά αξιοθέατα. Υπάρχει το σπίτι του Αλή-Πασά, το κάστρο, το νησάκι με τη λίμνη του που έχει μεγάλη ιστορία με την κυρά-Φροσύνη.
Το σπήλαιο με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το περίφημο μουσείο του Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα κ.ά. Γύρω υπάρχουν χωριά με μεγάλη ιστορία όπως το Μπιζάνι - το Καλπάκι - η Κόνιτσα - τα Ζαγοροχώρια - η Δωδώνη.


Γενικές πληροφορίες του συνεταιρισμού

ioannina2Ο Συνεταιρισμός ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 1998 από 21 μέλη. Ο στόχος για να παραχθεί δικό τους εισόδημα, σιγά-σιγά επιτυγχάνεται.

Οι γυναίκες με μικρό κεφάλαιο και πολύ προσωπική εργασία δίχως κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση κατόρθωσαν να οργανωθούν και να προχωρήσουν.

Ήδη έχουμε νοικιάσει εργαστήριο και αυτή τη στιγμή στήνουμε τον εξοπλισμό μας.

Στην προσπάθειά μας είχαμε την στήριξη από την Νομαρχία της πόλης, την Διεύθυνση Γεωργίας, το γραφείο στήριξης γυναικών (Κ.Ε.Σ.Ν.Α.)

Από το Leader II μας έχει εγκριθεί ένα ποσόν, από το οποίο το 40% είναι ιδία συμμετοχή και έτσι θα φέρουμε εις πέρας το έργο μας νωρίτερα.


Προϊόντα του συνεταιρισμού μας

ioannina3Στην αρχή ασχοληθήκαμε με γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, στα οποία δεν υπάρχουν μέχρι και σήμερα συντηρητικά. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε και την παραδοσιακή κουζίνα, με πίτες Γιαννιώτικες από χειροποίητο φύλλο.
Ο τραχανάς μας είναι από φρέσκο γάλα και γίνεται και αυτός παραδοσιακά.
Αναλαμβάνουμε μπουφέδες (κέτερινγκ) από σπιτικούς μεζέδες, γλυκά σε συνέδρια - ημερίδες - γιορτές και παιδικά πάρτι.
Επίσης και το δεκατιανό επιμορφωτικών σεμιναρίων. Υπάρχουν μέλη που ασχολούνται με τα αποξηραμένα άνθη, φτιάχνοντας συνθέσεις - κάρτες - κ.ά., από φυσικά λουλούδια που υπάρχουν άφθονα.

Διευθύνσεις - Τηλέφωνα

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 26510-92218

FAX: 26510-92218

Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντιστάσεως 127 - ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Τ.Κ. 425 00

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: