« 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»
kaktoi κάκτοι
Τοποθέτηση

Σε μέρος ζεστό που να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως και να υπάρχει κανονικός αερισμός.

Πότισμα

Γενικά οι κάκτοι χρειάζονται λιγότερα ποτίσματα από τ' άλλα φυτά σωτερικών χώρων. Ποτίζουμε ελάχιστα κατά την περίοδο του χειμώνα και αυξάνουμε την ποσότητα του νερού και τον αριθμό των ποτισμάτων την άνοιξη και το καλοκαίρι, οπότε τα φυτά βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξής τους. Πρέπει το νερό κατά το πότισμα να μην πέφτει πάνω στο φυτό.

Αλλαγή γλάστρας

Δεν χρειάζονται συχνές αλλαγές γλάστρας, αφού είναι φυτά, που αναπτύσσονται με αργό ρυθμό. Μπορεί να παραμείνει στην ίδια γλάστρα 3-4 χρόνια. Μεταφυτεύουμε την άνοιξη (Απρίλιο - Μάιο).

Λίπανση

Οι ανάγκες των κάκτων σε λίπανση είναι περιορισμένες. Λιπαίνουμε με πλήρες λίπασμα 2-3 φορές, από Μάιο ως Σεπτέμβριο.

Χώμα

Τα μίγματα που περιέχουν κουμαρόχωμα και ποταμίσια άμμο ή περλίτη με την προσθήκη μικρής ποσότητας καλά χωνεμένης κοπριάς είναι κατάλληλα για τους κάκτους. Για να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία στην περιοχή που το υπέργειο μέρος του φυτού έρχεται σ' επαφή με το χώμα (λαιμός του φυτού), τοποθετούμε χοντρά χαλίκια ή βότσαλα στην επιφάνεια του χώματος.

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: