« 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

  bimpourni pseydodafni

 

                                                                                                               

Viburnum tinus
CAPRIFOLIACEAE 

                          

 

Περιγραφή

 

Αειθαλής θάμνος, με ύψος συνήθως μέχρι 3 μέτρα και σφαιρικό σχήμα. Φύλλα γυαλιστερά, με μέτριο ώς βαθυπράσινο χρώμα. 'Ανθη σε ομάδες, μικρά άσπρα, με ελαφρό άρωμα. Καρποί με βαθύ μπλε χρωματισμό, που παραμένουν για πολύ καιρό στο φυτό. Ανθίζει νωρίς την άνοιξη, στο διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου.

 

Τοποθέτηση

 

Προτιμά υγρά εδόφη και υγρό περιβάλλον, όπου αναπτύσσεται καλύτερα. Σε συνθήκες πιο ξερές δεν αποτυχαίνει, αλλά η ανάπτυξή του είναι αργή και η άνθησή του φτωχότερη. Αντέχει σε εδάφη αλκαλικά (που περιέχουν περισσότερο ασβέστιο) και στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Καλλωπιστικά στοιχεία

 

Τα άνθη, οι καρποί, αλλά και η πυκνή βλάστησή του, που δημιουργεί εντυπωσιακό όγκο πράσινου στο χώρο.

 

Χρήση

 

Είναι κατάλληλο για μπορντούρες ψηλές ή μέσου ύψους, ελεύθερες ή ψαλιδιζόμενες. Μπορεί ακόμη να φυτεύεται σε συστάδες. Όταν φυτεύεται μοναχικά, προβάλλεται ιδιαίτερα η εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Κλάδεμα

 

Κλαδεύουμε ελαφρά τις μπορντούρες που μπορούν να ψαλιδίστούν, μετά την άνθηση. Για να διατηρήσουμε το σχήμα της μπορντούρας, ψαλιδίζουμε ελαφρά και λίγες φορές, γιατί το φυτό έχει αργή ανάπτυξη. Στα ελεύθερης ανάπτυξης φυτά κατά τον Απρίλιο αφαιρουνται όλοι οι ξεροί, ζημιωμένοι ή αδύναμοι βλαστοί, έτσι ώστε και την εμφάνιση του φυτού να βελτιώσουμε και τη δημιουργία νέων, ζωηρών, δυνατών βλαστών να προκαλέσουμε.

Πoλ/σμός

 

Γίνεται με μοσχεύματα ημιώριμα, στο διάστημα lουλίου - Σεπτεμβρίου, μήκους 10-12 εκατοστών, τα οποία τοποθετούνται σε κιβώτιο που περιέχει μίγμα τύρφης και περλίτη, σε αναλογία 1:1 σε όγκο. Το κιβώτιο σκεπάζεται με πλαστικό και τοποθετείται σε δροσερό ημισκιερό μέρος. Φροντίζουμε να διατηρείται υγρός ο χώρος στο εσωτερικό του κιβωτίου. Το φυτό πολλαπλασιάζεται και με καταβολάδες. Παίρνουμε το Σεπτέμβριο μακρουλούς βλαστούς που βρίσκονται κοντά στη βάση του φυτού και τους λυγίζουμε, ώστε ένα τμήμα τους να παραχωθεί μέσα στη γη, ενώ η άκρη τους να βρίσκεται έξω από το χώμα. Στο κομμάτι του βλαστού που είναι παραχωμένο θα αναπτυχθούν ρίζες, έτσι σ' ένα χρόνο αποκόβουμε το βλαστό από το μητρικό φυτό, οτιοκτώντας ένα νέο φυτό. Ο πολλαπλασιασμός μπορεί ακόμη να γίνει και με σπόρο, ο οποίος όμως αργεί πολύ να βλαστήσει (χρειάζεται περίπου 1-1,5 χρόνια), ενώ τα σπορόφυτα αναπτύσσονται πολύ αργά.

Φροvτίδες

 

Τα φυτά καλύτερα να φυτεύονται στην οριστική τους θέση Μάρτιο - Απρίλιο. Χρειάζονται να λιπαίνονται από Μάιο ώς Σεπτέμβριο με πλήρη λιπάσματα κάθε μήνα, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή τους, γιατί το φυτό έχει αργή ανάπτυξη. Μερικές φορές οι νεαρές κορυφές του φυτού προσβάλλονται από αφίδες (μελίγκρες). Τις καταπολεμούμε ψεκάζοντάς τες με εντομοκτόνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: