« 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

  dafni vagia

 

                                                                                                               

 

Laurus nobilis
LAURACEAE

                          

 

Περιγραφή

 

Αειθαλής θάμνος, συνήθως 2-4 μ. ύψος, που μπορεί όμως να διαμορφωθεί και σε μεγάλο δέντρο. 'Εχει ορθόκλαδη ανάπτυξη. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, αρωματικά, με λαμπρό πράσινο χρώμα. Τα άνθη του είναι μικρά κιτρινωπά, που βγαίνουν σε μικρές ομάδες Μάρτιο - Απρίλιο. Τα φυτά με θηλυκά άνθη σχηματίζουν το Φθινόπωρο μαύρους καρπούς (σαν μικρές ελιές). 

Τοποθέτηση

 

Ευδοκιμεί σε συνηθισμένα εδόφη και σε φωτεινές θέσεις, ενώ αναπτύσσεται και στην ημισκιά. Ανθεκτικό φυτό που αυτοφύεται στη χώρα μας, με αντοχή στο κρύο, ξηρασία, παραθαλάσσια μέρη, μόλυνση περιβάλλοντος.

Καλλωπιστικά στοιχεία

 

Η πυκνή βλάστηση και το λαμπερό πράσινο φύλλωμά του, σε συνδυασμό με τα μικρά αλλά πολλά λουλούδια του την εποχή της ανθοφορίας.

Χρήση

 

Μπορεί να χρησιμοποιείται για μπορντούρα (ελεύθερη ή ψαλιδιζόμενη) ή και για δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων. Κατάλληλο και για δεντροστοιχίες (χαμηλές ή ψηλές), αλλά και για μοναχική φύτευση.

Κλάδεμα

 

Ψαλιδίζουμε τις μπορντούρες 2-3 φορές στο διάστημα Μαίου - Σεπτεμβρίου, για να διατηρήσουμε το σxήμα που θέλουμε. Την ίδια επέμβαση κάνουμε και στα φυτά που είναι διαμορφωμένα σε γεωμετρικά σχήματα. Αφαιρούμε τους παλιούς ή αδύνατους βλαστούς, καθώς και εκείνους που ξεφεύγουν από το γενικό σχήμα του φυτού, στα μοναχικής φύτευσης φυτό.

Πoλ/σμός

 

Αύγουστο - Σεπτέμβριο παίρνουμε μοσχεύματα ημιώριμων βλαστών και τα βάζουμε σε κιβώτιο που περιέχει μίγμα τύρφης και περλίτη, σε αναλογία 1:1 σε όγκο, και το οποίο σκεπάζουμε με πλαστικό. Τοποθετούμε το κιβώτιο σε δροσερό - ζεστό μέρος, φροντίζοντας να διατηρείται η υγρασία του.
Η δάφνη πολλαπλασιάζεται και με σπόρο, τον οποίο στρωματώνουμε στο τέλος φθινοπώρου σε μίγμα τύρφης και περλίτη, αναλογίας 1:1 σε όγκο, και το οποίο διατηρούμε σε θερμοκρασία 150 Κελσίου. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε δυο μήνες περίπου.

Φροvτίδες

 

Συχνά ποτίσματα και περιοδικές (κάθε μήνα) λιπάνσεις με πλήρη λιπάσματα, στο διάστημα Μαίου - Σεπτεμβρίου, ευνοούν τη γρήγορη ανάπτυξη του φυτού και τη δημιουργία πλούσιου, ζωηρού, βαθυπράσινου φυλλώματος. Προσβάλλεται συχνά από κοκκοειδή (μικρά έντομα) και πρέπει να το ψεκάζετε με κατάλληλα εντομοκτόνα.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: