« 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

  exinopas zenitsa

 

                                                                                                               

 

Genista monosperma
LEGUMINOSAE

                          

 

Περιγραφή

 

Θάμνος αειθαλής, αλλά με λίγα και μικρά φύλλα, 2-3 μέτρα ύψος, με σχήμα κύπελου. Τα άνθη του είναι μικρά άσπρα με ελαφρό άρωμα και βγαίνουν στο τέλος του χειμώνα κοντά στις αρχές της άνοιξης. Οι νεαροί βλαστοί είναι άφθονοι, λεπτοί, μ' ανοιχτό πράσινο χρώμα.

Τοποθέτηση

 

Είναι φυτό εύκολης καλλιέργειας και ευδοκιμεί σε ποικιλία εδαφών, με προτίμηση στα ελαφρά και καλά στραγγιζόμενα. Θέλει όμως άφθονο φωτισμό που ευνοεί την ανάπτυξη και την ανθοφορία του. Πρέπει να τοποθετείται σε μέρη προφυλανµένα από τους ισχυρούς ανέμους, γιατί οι ξυλώδεις βλαστοί του σχίζονται εύκολα (ξεμασχαλιάζονται). Μπορεί και αναπτύσσεται σε παραθαλάσσια μέρη. 

Καλλωπιστικά στοιχεία

 

Οι λεπτοί τρυφεροί βλαστοί και τα πολλά αρωματικά άνθη του.

Χρήση

 

Μπορεί να διαμορφώνεται και σε δεντρύλλιο, οπότε είναι δυνατό να φυτεύεται και μοναχικά. Κατάλληλο και για φύτευση σε συστάδες. Οι ανθισμένοι του βλαστοί μπορούν να κόβονται και να διατηρούνται σε ανθοδοχεία. 

Κλάδεμα

 

Το φυτό δεν έχει πυκνή βλάστηση και γι' αυτό δεν χρειάζεται συχνά κλαδέματα. Αφαιρούμε τους παλιούς και ατροφικούς βλαστούς οποιαδήποτε εποχή. Ανανεώνουμε το φυτό, κλαδεύοντάς το αυστηρά την άνοιξη, μετά την άνθησή του. 

Πoλ/σμός

 

Γίνεται την άνοιξη με σπόρο που τοποθετείται σε μίγμα τύρφης και περλίτη, ίσης αναλογίας σε όγκο. Το κιβώτιο στρωμάτωσης τοποθετείται σε ζεστό μέρος (15°C - 18°C). Τα νεαρά σπορόφυτα (αφού μεταφυτευτούν σε μικρή γλάστρα) μπορούν να τοποθετηθούν στην οριστική τους θέση την επόμενη άνοιξη. 

Φροvτίδες

 

Κάνουμε ελαφρές λιπάνσεις 1-2 φορές, στο διάστημα Μαίου - Σεπτεμβρίου. Αποφεύγουμε να σκαλίζουμε ή να καλλιεργούμε βαθιά το χώμα γύρω από το φυτό, για να μην τραυματίσουμε τις ρίζες που βρίσκονται κοντά στην επιφόνεια του εδάφους.

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: