« 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»
glojinia

Gloxinia sp.
BEGONIACEAE

 

Εκλογή

Να γίνεται την άνοιξη, εποχή της ανθοφορίας, διαπιστώνονται έτσι οι ιδιότητες: Χρώµα άνθους, µονές ή διπλές ποικιλίες. Προσοχή στα φύλλα, που είναι παράρριζα, να είναι µεγάλα - ακέραια - πράσινα, δηλωτικά της καλής υγείας του φυτού.

Τοποθέτηση

Προτιµάτε θέσεις µε πλούσιο διάχυτο φωτισµό, καλό αερισµό. Μακριά από τα ψυχρά ρεύµατα του αέρα. Με τακτικές διαβροχές προσπαθείστε να αυξάνετε την υγρασία στην ατµόσφαιρα.

Πότισμα

Την άνοιξη συχνά ποτίσµατα. Ιδίως κατά την εποχή της ανθοφορίας. Με το τέλος της άνθισης σταδιακά περιορίζονται τα ποτίσµατα µέχρι σχεδόν µηδενισµού (χειµώνας).

Ιδιαίτερες φροντίδες

Μετά το τέλος της ανθοφορίας αρχίζει η "παρακµή" του φυτού. Έτσι ως στόχο έχουµε την καλή ανάπτυξη του βολβού ο οποίος αφού περάσει από ένα κύκλο φυσικών διεργασιών (σχηµατισµός - ανάπτυξη - ωρίµανση - λήθαργος - ενεργοποίηση), θα φυτευθεί σε νέες γλάστρες τον επόµενο Μάρτιο για να δώσει τα νέα ανθισµένα φυτά. Βέβαια νέα φυτά Γλοξινίας µπορούν να προέλθουν και από άλλο τρόπο πολλαπλασιασµού (σπόρο - µοσχεύµατα κ.λ.π).

Λίπανση

Από Απρίλιο µέχρι τέλους καλοκαιριού κάθε 20 µέρες µε διαλύµατα ενός πλήρους λιπάσµατος που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, σε µικρή δοσολογία.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: