«2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για την επιχορήγηση εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ploumpagko

Κοινή Ονομασία  Πλουμπάγκο 
Βοτανική-Λατινική Ονομασία  Plumbago auriculata
Γένος  Plumbago
Οικογένεια  Plumbaginacae
Τάξη  Καρυοφυλλώδη (Caryophyllales)
Κατηγορία είδους
Φυλλοβόλο αναρριχώμενο της οικογένειας Plumbaginacae.  
 

Περιγραφή
Πρόκειται για ένα είδος που προέρχεται από την Νότια Αφρική. Η πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία του το έχει κάνει γνωστό σε όλες τις εύκρατες περιοχές του κόσμου. Μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε ύψος αλλά και τα 2,4 σε πλάτος. Είναι φυτό γρήγορης ανάπτυξης και ιδιαίτερα αγαπητό όχι μόνο για την εντυπωσιακή ανθοφορία του αλλά και για την ανθεκτικότητά του.

Συνθήκες ανάπτυξης
ιδιαίτερα φωτόφιλο φυτό χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα στις ξηροθερμικές συνθήκες του καλοκαιριού της χώρας μας. Ανθεκτικό στην ξηρασία με μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Όσον αφορά την ελάχιστη θερμοκρασία παγώνει στους -12ο C. Όσον αφορά το έδαφος, αν και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, ευνοείται πολύ σε ελαφριά εδάφη με καλή στράγγιση και ελαφρώς όξινο έδαφος. Αναπτύσσεται σε pH από 5 έως 7.

Ανθοφορία
Τα άνθη του εμφανίζονται πολλά μαζί σε ταξιανθίες και είναι χρώματος μπλε ή άσπρου ανάλογα με την ποικιλία. Η ανθοφορία ξεκινά κατά τον Μάιο και τελειώνει όταν η θερμοκρασία το φθινόπωρο πέφτει κάτω από 15ο C.

Κλάδεμα
Όταν το χειμώνα ρίξει τα φύλλα του, κλαδεύουμε για να το διαμορφώσουμε και να αραιώσουμε τυχόν πολύ πυκνή βλάστηση.

Σχήματα διαμόρφωσης – χρήση
Συνήθως χρησιμοποιείται σαν αναρριχώμενο σε φράχτες και πέργκολες αλλά μπορεί και να φυτευτεί σε γλάστρες όπου θα αφεθεί η κρεμοκλαδής βλάστηση του, δημιουργώντας έτσι μια ανοιχτού τύπου ανθοδέσμη.

Προβλήματα –Εχθροί –Ασθένειες
Δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εχθρούς και ασθένειες. Θα πρέπει να φυτεύεται σε προστατευμένες από τον παγετό θέσεις καθώς παγώνει το υπέργειο μέρος όταν πέφτει πολύ κάτω από το 0 η θερμοκρασία

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: