«2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για την επιχορήγηση εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

  elgo dhmhtra230921


Έξι (6) νέα εθελοντικά, φιλοπεριβαλλοντικά, συστήματα πιστοποίησης και τα αντίστοιχα σήματά τους ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε εκδήλωση τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, στον Κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Παράλληλα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει τον Σεπτέμβριο δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://simataagro.elgo.gr/ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, ώστε να  ενημερωθούν για τα οφέλη και τη διαδικασία πιστοποίησης των αγροτικών τους προϊόντων.

Τα νέα εθνικά σήματα AGRO αφορούν τις εξής κατηγορίες αγροτικών προϊόντων:

 1. Προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης (AGRO 2)
 2. Πιστοποιημένο χοιρινό κρέας (AGRO 8)
 3. Προϊόντα προστατευόμενων περιοχών δικτύου Natura 2000 (AGRO 9)
 4. Τοπικά προϊόντα (AGRO 10)
 5. Προϊόντα από κοτόπουλα ελεύθερης βοσκής (AGRO 11)
 6. Προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας θαλάσσιας εκτροφής και λιμνοθαλασσών (AGRO 12)

Με την εκπόνηση των νέων εθνικών προτύπων AGRO ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ επιδιώκει, στο πλαίσιο του σκοπού και των αρμοδιοτήτων του, να καθιερώσει ένα πλαίσιο πιστοποίησης για την προστασία και την ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων που ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών και θα βοηθήσει τους παραγωγούς να προσθέσουν αξία στα προϊόντα τους και να ανταμειφθούν γι αυτό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών, ιδιαιτέρως δε των λιγότερων ευνοημένων, αλλά και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα επιβλέπει την εφαρμογή των προτύπων AGRO,  διενεργώντας επιθεωρήσεις στους ιδιωτικούς φορείς που θα δραστηριοποιηθούν στην πιστοποίησή τους καθώς και στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις και στα σημεία πώλησης των προϊόντων των πιστοποιημένων ή μη επιχειρήσεων, με στόχο τη διαπίστωση της συμμόρφωσής  τους με τις προδιαγραφές.

Η πρωτοβουλία αυτή του Οργανισμού για την εκπόνηση των νέων προτύπων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑνΕΚ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 -2020» και για τη σύνταξή τους ακολουθήθηκαν διεθνείς κανόνες τυποποίησης, ώστε να διασφαλίζεται η  διαφάνεια της διαδικασίας, η αντικειμενικότητα και η συναίνεση όλων των ενδιαφερομένων μερών. 

ΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

                               
 agro2 230921     agro8 230921      agro9 230921  agro10 230921       agro11 230921

agro12 230921 1     agro12 230921

 

 • Τα webinars διοργανώνονται έως 30.09.2021
 • Τά webinars βιντεοσκοπούνται και θα είναι διαθέσιμα στο site https://simataagro.elgo.gr/ με την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων σεμιναρίων.

 

 

elgo dhmhtra 230921 2

rantevou


rantevou


rantevou


rantevou

                 br 

 


AMR 1

 

forologikos odigos agroton 1

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: