« Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «ΥΑ σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς αυγών και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασύνδεση στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ» **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 01 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Σκρέκας από τη Φωκίδα: Βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα
αγροπεριβαλλοντικά έργα σε Μόρνο, Τολοφώνα και Δωρίδα

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων αγροτικών υποδομών στην πεδιάδα του Μόρνου, τον Τολοφώνα και το Δήμο Δωρίδας, εξέφρασε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου, Κώστα Μπαγινέτα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς θα υπερβούν τα εμπόδια που βάζουν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση των έργων, ώστε να μειωθεί το κόστος άρδευσης για τους αγρότες και να τονωθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Υφυπουργός, είναι η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό θα γίνει πραγματικότητα με ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους αγροτικής παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθολογική διαχείριση του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Σκρέκα στη Φωκίδα ήταν το εγγειοβελτιωτικό έργο στην πεδιάδα του Μόρνου, όπου και συναντήθηκε με στελέχη του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), η περιοχή που θα κατασκευαστεί ο ταμιευτήρας στον Τολοφώνα και το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Δωρίδας.

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φωκίδας, Γιάννης Μπούγας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Γιώργος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας, Νίκος Λουπάκος και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φωκίδα, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε και τον Παραδοσιακό Ελαιώνα Άμφισσας. όπου είχε την ευκαιρία να δει ένα Μυκηναϊκό Τάφο που χρονολογείται από τον 14ο π.Χ. και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Μυκηναϊκής περιόδου στην περιοχή των Δελφών.

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/10400-dt011020a#sigProIdc440c05e2f


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: