« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτεινή Αραμπατζή από την Λέσβο:
«Στηρίζουμε με την δύναμη πυρός του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΠΑΑ την Ελλάδα
της παραγωγής με τους νέους και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή»

«Η επίσκεψη στην Λέσβο πραγματοποιείται σε μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς εγκρίνεται σήμερα, 13 Ιουλίου 2021 στις Βρυξέλλες το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου πρόκειται να παροχετευθούν στην ελληνική Οικονομία 30,9 δις επιδοτήσεις και δάνεια, που θα αυξηθούν στα 57,5 δις με τα ιδιωτικά κεφάλαια», δήλωσε από την Λέσβο η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. «Και αυτό είναι μήνυμα σκληρής δουλειάς και ρεαλιστικής αισιοδοξίας ότι έρχεται μια νέα εποχή. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι νέοι άνθρωποι και πολλές γυναίκες, με καινούργιες ιδέες, με μεράκι γι' αυτό που κάνουν, με σεβασμό στην παράδοση αλλά, ταυτόχρονα, και με ανοιχτό πνεύμα στην καινοτομία και τη σύγχρονη τεχνολογία, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραγωγής. Αυτήν την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας πρόκειται να στηρίξουμε με τη δύναμη πυρός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, της νέας ΚΑΠ και του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».

Η Υφυπουργός, κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στο νησί συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, επισκέφθηκε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου και ξεναγήθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στις οποίες 37 γυναίκες του Συνεταιρισμού παρασκευάζουν, συσκευάζουν, εκθέτουν και πωλούν τα φημισμένα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, παραδοσιακά προϊόντα τους. «Με αγάπη για την Παράδοση ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται με ιδιαίτερη δυναμική, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος και πορεύεται με προοπτική, στη δυναμική που αναπτύσσει το ελληνικό τρόφιμο» σημείωσε η κ. Αραμπατζή.

Στο επίκεντρο της περιοδείας τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και το κορυφαίο ελληνικό προϊόν της φέτας, στην παραγωγή της οποίας ξεναγήθηκε στο τυροκομείο «ΑΙΟΛΙΚΟΣ», στην Αγία Παρασκευή. «Μια τρίτης γενιάς επιχείρηση, που συνδυάζει, πέραν της πιστοποίησης, τρία ακόμη πλεονεκτήματα του Αγροδιατροφικού Τομέα που θέλουμε: τη συλλογικότητα, καθώς τυροκομεί γάλα του τοπικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, την κατάρτιση και τη διάχυση της γνώσης, μιας και στις εγκαταστάσεις της κάνουν τα εργαστήρια τους οι νέοι τυροκόμοι και την εξωστρέφεια, καθώς τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο» σημείωσε η Υφυπουργός.

Στις δυνατότητες πιστοποίησης της σαρδέλας Καλλονής περιστράφηκε η συζήτηση με τους ιδιοκτήτες –τρίτης γενιάς- της Βιοτεχνίας Αλίπαστων «ΛΕΒΑ- ΜΠΟΥΧΛΗΣ» στην Μόρια. «Μεταποίηση, τυποποίηση, σεβασμός στην παράδοση και αγνές πρώτες ύλες σε ελληνικά αλιεύματα, σαρδέλες, κολιούς και αντζούγιες, με Μυτιληνιό αλάτι από τις αλυκές του νησιού, είναι το «διαβατήριο» της επιτυχίας για τα ράφια καταστημάτων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική με όραμα να προστεθούν κι άλλες Ήπειροι, τονώνοντας τις αυξημένες εξαγωγές του Αγροδιατροφικού Τομέα της χώρας μας» υπογράμμισε η Υφυπουργός.

Στην Σκάλα Καλλονής υποδέχτηκαν την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπρόσωποι των Συλλόγων Αλιέων Παράκτιας και Μέσης Αλιείας του νησιού, με τους οποίους υπήρξε εκτενής διάλογος. Η κ. Αραμπατζή τόνισε πως «Η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων». Οι αλιείς από την πλευρά τους αναγνώρισαν την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου, όπως αυτή της επίλυσης του ζητήματος της Ποσειδωνίας στην περιοχή τους, τα Διαχειριστικά Σχέδια της αλιείας, τις αναγκαίες επικαιροποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου.

Στο ψηφιδωτό των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της Λέσβου και τα ελαιόλαδα του νησιού για τις προοπτικές εξαγωγές των οποίων είχε την ευκαιρία να συζητήσει η Υφυπουργός κατά την ξενάγησή της στην Εξαγωγική Εταιρεία Ελαιολάδου «ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ» στην Θέρμη, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1863.

Στη διακηρυγμένη βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων», αναφέρθηκε η κ. Αραμπατζή κατά την συνομιλία της με εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λέσβου, στα Αλυφαντά, τονίζοντας τις θετικές προοπτικές, που δημιουργεί η καταγραφή του μελισσοκομικού κεφαλαίου της χώρας μέσα από το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και ο επόμενος στόχος του Υπουργείου για τη λειτουργία ενός συστήματος ισοζυγίων κατά τα πρότυπα «ΆΡΤΕΜΙΣ» και στο μέλι.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της Υφυπουργού ήταν οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου στην Μόρια, ο οποίος μετά από δεκάχρονη παύση επαναδραστηριοποιήθηκε με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία των τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π., που παράγονται στην Λέσβο και τη Λήμνο και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ιδιαίτερων τυροκομικών προϊόντων, που παράγονται στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Υφυπουργό αποχαιρέτισαν από το νησί τα μέλη της ΔΕΕΠ και της ΟΝΝΕΔ Λέσβου με τα οποία συζήτησαν για τις ευκαιρίες παραμονής και ενασχόλησης των νέων στην Γεωργία.

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11552-dt140721c#sigProId1c8f1de7d4


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: