« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


    Αθήνα, 21 Ιουλίου 202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Φωτεινή Αραμπατζή για τις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς Χανίων:

« • Μετατρέπουμε τις φυλακές σε «κυψέλες» γνώσης και κοινωνικής
επανένταξης των κρατουμένων

 • Πρωτοπόρα πρωτοβουλία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Γενικής Γραμματείας
  Αντεγκληματικής Πολιτικής»

«Η πρωτοπόρα πρωτοβουλία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής αποτελεί μια εξαιρετική, υποδειγματική συνέργεια, που δικαιώνει αφενός τον δικαιοπολιτικό χαρακτήρα του σωφρονιστικού μας συστήματος αφετέρου την πολυποίκιλη, κοινωνική διάσταση της Γεωργίας» δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην έναρξη του πιλοτικού προγράμματος γεωργικής κατάρτισης κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων με τίτλο «Καλλιέργεια Γης, Εφόδιο Ζωής» στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς.

«Για πρώτη φορά η Πολιτεία μέσα από τα Συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δημιουργούν μια «κυψέλη» επαφής με την γνώση, εκπαίδευσης των κρατουμένων και επανένταξης τους στην κοινωνία μετά το πέρας έκτισης της ποινής σε μια προσπάθεια διάρρηξης του φαύλου κύκλου παραβατικής και έκνομης συμπεριφοράς, που μπορεί να ζήσει οδηγήσει έναν φυλακισμένο ξανά στην φυλακή» ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής μετά από παραίνεση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

«Το πρόγραμμα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία (γεωργικές εκτάσεις, κτήρια) και αναδεικνύει εκτός από την κοινωνική διάσταση του Σωφρονισμού και μια ακόμη κοινωνική διάσταση της Γεωργίας που:

 • δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης
 • παρέχει εισόδημα σ’ αυτούς που την ασκούν και στις οικογένειές τους
 • συμβάλλει αποφασιστικά στην κοινωνική συνοχή
 • αποτελεί δίχτυ αναχαίτισης της ερημοποίησης της υπαίθρου και συνθήκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας

παρέχοντας και ευκαιρίες κατάρτισης στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και τους μελισσοκόμους μέσα από τα προγράμματα, που εκπονεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» τόνισε  η Υφυπουργός.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το 50% της παραγωγής (ή το ισόποσο σε χρήματα) θα διατίθεται στις φυλακές ενώ με την ολοκλήρωση του Κύκλου Εκπαίδευσης-Απασχόλησης και την απόλυση από τις φυλακές οι κρατούμενοι θα λαμβάνουν σχετικό πιστοποιητικό από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Βασικός πυλώνας της ελληνικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι η ομαλή και σύννομη ένταξη στην κοινωνία» σημείωσε η Υφυπουργός και πρόσθεσε πως «η δημιουργική κάλυψη του “νεκρού” χρόνου μέσα στη φυλακή, με την αγροτική κατάρτιση, που προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενθαρρύνει τον κρατούμενο σ’ έναν ενάρετο κύκλο ζωής και δημιουργίας, καθώς αισθάνεται ωφέλιμος και χρήσιμος στην κοινωνία παράγοντας προϊόντα και αξία».

Κατά την παρουσίαση της δράσης παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και Παναγιώτης Χατζηνικολάου αντίστοιχα, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια οι δύο Υφυπουργοί ξεναγήθηκαν από την Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) για την έρευνα στις νέες τάσεις στην ελιά, στα εσπεριδοειδή & υποτροπικά και στα αρωματικά φυτά ενώ ακολούθησε η πρώτη επίσκεψη στο Αγρόκτημα του Οργανισμού, όπου θα απασχολούνται οι κρατούμενοι, με στόχο τη βιωματική τους εκπαίδευση σε νέες καλλιεργητικές τάσεις.

Η Δράση

Η κατάρτιση των κρατουμένων θα οδηγήσει στην χορήγηση Βεβαίωσης Κατάρτισης στην Φυτική Παραγωγή από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εντός του έτους, οι κρατούμενοι θα εκπαιδευτούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες και θα εκτελέσουν την πρακτική τους άσκηση στα αγροκτήματα του ΙΕΛΥΑ, στα Χανιά.

Σκοπός και στόχος είναι να επεκταθεί η υλοποίηση της Δράσης Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Κρατουμένων και Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στο σύνολο των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης ανά την Ελλάδα (Τίρυνθα, Κασσανδρεία και Κασσαβέτεια).

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11567-dt21072021c#sigProId2df5b032be


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: