EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Νέας Κρήνης στο ΕΠΑλΘ- Δήμαρχος Καλαμαριάς στον Σπ. Λιβανό:
Ξεμπλοκάρατε ένα έργο που περιμένουμε εδώ και 40 χρόνια

Σε δυόμιση χρόνια αναμένεται να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Κρήνη, το οποίο θα εξυπηρετεί πολλές οικογένειες παράκτιων ψαράδων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, εν όψει της 85ης ΔΕΘ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την ένταξη του έργου, ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ στο ΕΠΑλΘ.

Πρόκειται για ένα έργο που το περιμέναμε 40 χρόνια, είπε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, σημειώνοντας ότι πολλοί το έταξαν αλλά είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πραγματική κινητικότητα και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2023 το έργο θα έχει παραδοθεί στους ψαράδες της περιοχής, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς η αλιεία είναι η πιο ισχυρή δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα στο δήμο του και υπενθύμισε ότι υπάρχει παράδοση στην παράκτια αλιεία στην περιοχή της Νέας Κρήνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας κ. Μανώλης Κουλιάς και ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Νικόλαος Σταμούλος ευχαρίστησαν τον υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό για ό,τι έκανε προκειμένου να παρακαμφθούν προβλήματα και να ενταχθεί το έργο στο ΕΠΑλΘ καθώς και για την απόφασή του να ενισχυθούν οι παράκτιοι ψαράδες της Ελλάδας με 25 εκατ ευρώ (τα οποία τελικά μπορεί να φτάσουν τα 35 εκατ. ευρώ) με αποζημιώσεις για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι μπορεί να δώσει πολλές δυνατότητες στην παράκτια αλιεία στην περιοχή και να βοηθήσει πολλές οικογένειες ψαράδων. Όπως εξήγησε ο κ. Λιβανός, στόχος του ΥΠΑΑΤ, είναι να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα με σύγχρονες υποδομές. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στο ΕΠΑλΘ, αλλά και άλλων έργων υποδομής, όπως τα αρδευτικά στην ηπειρωτική χώρα. Όπως είπε επιδίωξή του είναι να καταστεί η αγροτική οικονομία πρωταγωνίστρια στην ανάπτυξη της χώρας και να συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Και στην προσπάθεια αυτή, σημείωσε, η αλιεία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Όραμά μας, είπε, είναι να αναβαθμίσουμε το ρόλο της αλιείας στην παραγωγική αλυσίδα της χώρας.

Στην επίσκεψη στο δημαρχείο παρίσταντο και οι Βουλευτές της περιοχής Στράτος Σιμόπουλος και Δημ. Κούβελας.

Στη συνέχεια ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, καθώς και οι ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, παρακάθησαν σε γεύμα που οργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Παράκτιων Αλιέων Ελλάδας.

 

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11762-dt110921#sigProIdfa0ca15a5b


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: