« Τροποποίηση Απόφασης για χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2022 » **** « Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Επαναπροκήρυξη θέσεων στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας ( ΔΣΕ) » **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Λιβανός σε μαθητές του τμήματος Γεωπονίας Σχολής Αναβρύτων: Έχετε κάνει μια καλή επαγγελματική επιλογή- 
Ο πρωτογενής τομέας θα πρωταγωνιστήσει στην οικονομία μας

Τις δυνατότητες που παρέχει η δυνατότητα της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ανέδειξε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων .

Ο κ. Λιβανός παρευρέθηκε το πρωί στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Αναβρύτων συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΕ κ.κ.  Διονύση Κυριακόπουλο και Γιώργο Μυλωνά.  Τον ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Αναβρύτων κ. Μανώλης Καρακώστας. 

Ο κ. Λιβανός ευχήθηκε στους μαθητές και τους καθηγητές μια πολύ καλή, δημιουργική και κυρίως ασφαλή χρονική χρονιά.

«Είναι χαρά και τιμή μου που είμαι σήμερα κοντά σας και μετέχω στον αγιασμό. Εύχομαι μια πολύ καλή χρονιά σε όλους, τα κορίτσια και τα αγόρια του σχολείου σας, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες σας» είπε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε : 

«Aντιλαμβάνεστε και το καταλαβαίνουμε όλοι ότι ξεκινάει μια καινούργια χρονιά καλύτερη από την περσινή, με περισσότερες δυνατότητες. Έχουμε όλοι πάρει τα μέτρα μας, ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα με τον COVID-19 και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Βέβαια είναι πάλι μια χρόνια περίεργη. Είμαστε εδώ όλοι με μάσκες και προφανώς θα τις  έχουμε αρκετούς μήνες ακόμα.

 Στο χώρο των σχολείων η πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι, και σε σας τους έφηβους, δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστείτε ώστε να είστε πολύ πιο δυνατοί απέναντι στον ιό. Είναι σαφές και το ξέρουμε όλοι ότι αν κολλήσει κάποιος ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί έχει 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να φύγει από την ζωή ή να νοσήσει σοβαρά  από ό,τι κάποιος που έχει εμβολιαστεί. 

Εν πάση περιπτώσει, αυτά τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Εγώ ήρθα εδώ για να σας πω ότι έχετε κάνει μια εξαιρετική επιλογή εσείς και οι γονείς σας, και πρέπει να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό. Θέλω να σας πω,  κοιτώντας σας στα μάτια,  ότι είναι μια καλή επαγγελματική επιλογή. Ο χώρος του πρωτογενούς τομέα, είναι ο χώρος ο οποίος θα αναπτυχθεί πάρα πολύ στα επόμενα χρόνια. Η  παραγωγή και τα τρόφιμα, πιστεύω θα γίνουν- αυτός είναι ο στόχος μας- , ο πρώτος πυλώνας της οικονομίας μας. Άρα τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορούν να δημιουργηθούν πολλές επιχειρήσεις, δημιουργικές και ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τις γνώσεις που παίρνετε εσείς, να μπορούν να υλοποιούν τα οράματα τους, και να δημιουργούν τα σπίτια και τις οικογένειες τους. 

Αγαπάω πάρα πολύ το τμήμα Συγγρού, έχω μεγαλώσει και εγώ κοντά στην περιοχή, το ξέρετε και εσείς ότι είστε πολύ τυχεροί που βρίσκεστε εδώ. 

Θέλω να σας ζητήσω τρία πράγματα :

  • Oι πιο δυνατοί από εσάς, να αγκαλιάζουν και να προστατεύουν τους πιο αδύναμους
  • Οι πιο δυνατοί μαθητές να βοηθάνε όσους έχουν δυσκολίες, και 
  • Να δουλεύετε μαζί, να κάνετε ομάδες. Όπως και στο μπάσκετ έτσι και στην ζωή καλό είναι να συνεργαζόμαστε. Ο ένας δίνει την πάσα και ο άλλος βάζει καλάθι. Νομίζω ότι αν το κάνετε θα κερδίσετε όλοι και όλες».

Ο ΥΠΑΑΤ είχε  την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεώργιο Κόσυβα, την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Αναστασία Άνθη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου κ. Στέφανο Τσιπουράκη. 

Ο κ. Λιβανός δεσμεύτηκε, σε συνεννόηση με το ΙΓΕ, να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να έχει πρόσβαση το ΕΠΑΛ Αναβρύτων στα θερμοκήπια και στις καλλιέργειες του Κτήματος Συγγρού, για τη βιωματική μάθηση του αντικειμένου τους. 

Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι τους μαθητές ότι θα επανέλθει μέσα στους επόμενους μήνες για να διαπιστώσει και προσωπικά πως λειτουργεί το σχολείο.

 

foto typos130921

 

foto typos130921 1


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: