«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης ) έως τις 30 Ιουνίου 2023 καθώς με τη συνημμένη απόφαση πήρε παράταση» **** «Έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων υλοποίησης παρεμβάσεων στήριξης του τομέα της μελισσοκομίας στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2023 - 2027.» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παράτασης Υποβολής Μεταβιβάσεων αφορά στη 2η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.09» **** «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Μητρώου Αξιολογητών για τα έργα και τις δράσεις του ΥΠΑΑΤ» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την υλοποίηση της Δράσης "Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων" του Τομεακού Μελισσοκομικού Προγράμματος του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027» **** «2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: - υποέργο 1: «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Της Ετήσιας Παράτασης της 1ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εντολή Λιβανού για επιτάχυνση εργασιών του αρδευτικού Ταυρωπού

Σαφή εντολή για επιτάχυνση των εργασιών του νέου κλειστού  αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού, με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έδωσε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας.

Οι διαδικασίες ωρίμανσης της μελέτης του έργου προϋπολογισμού 129 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκαν και υποβλήθηκε από τον Οργανισμό νέα επικαιροποιημένη Οριστική Υδραυλική Μελέτη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός Σπήλιος, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης Δημήτριος, συνεργάτες και σύμβουλοι του ΥΠΑΑΤ, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Μαρκινός Αθανάσιος, καθώς και Μέλη του Δ.Σ. και συνεργάτες του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Ο Υπουργός ανέλυσε το σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, και ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η υλοποίηση του νέου σύγχρονου κλειστού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού. Στη συνέχεια, τόνισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου στην περιοχή, καθώς το υφιστάμενο, όπως είναι ευρέως γνωστό, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά μετά την επέλαση του καταστροφικού φαινομένου «Ιανός».

Ο Γ. Γ.  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ανέπτυξε το πλαίσιο των ενεργειών του ΥΠΑΑΤ με στόχο την ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης, με άμεση προτεραιότητα τα δημόσια έργα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού επεσήμανε την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, καθώς και την καθοριστική συμβολή τους αναφορικά με τη στήριξη των παραγωγών και του Οργανισμού, για την προσωρινή αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που επέφερε το φαινόμενο και ευχαρίστησε τον Υπουργό εκ μέρους του Οργανισμού και των Μελών του.

Στη συνέχεια, ανέδειξε τη σπουδαιότητα υλοποίησης του νέου έργου και την ευρύτερη αναπτυξιακή διάστασή του για το Νομό Καρδίτσας, καθώς το νέο σύγχρονο κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα αποτελέσει το πρότυπο διαχείρισης αρδευτικού νερού για τις επόμενες δεκαετίες. Τέλος, η μελετήτρια του έργου κ. Αλεξίου Ελένη παρέθεσε αναλυτικά τα τεχνικά στοιχεία της μελέτης του έργου.

Αντικείμενο του νέου έργου είναι ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου ανοικτού βαρυτικού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού με την κατασκευή νέων σωληνωτών δικτύων υπό πίεση, συνολικού μήκους 801 χλμ., με σκοπό την άρδευση γεωργικών καλλιεργειών 115.000 στρεμμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, η οποία αναπτύσσεται περιμετρικά της πόλης της Καρδίτσας και αφορά σε 8.000 αγρότες - Μέλη του Οργανισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 129 εκ. ευρώ.

Το έργο αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των συνθηκών άρδευσης και την αρτιότερη λειτουργία του δικτύου, μέσω της εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, καθώς εκμεταλλευόμενοι το φυσικό πλεονέκτημα της βαρυτικής λειτουργίας του δικτύου, παρέχονται ικανοποιητικές πιέσεις στις υδροληψίες, χωρίς την απαίτηση ενέργειας. Στόχος είναι η μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης δια της ελαχιστοποίησης των φθορών. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών νέας γενιάς (Internet of things - IoT) για τον απομακρυσμένο έλεγχο, διαχείριση και εποπτεία του δικτύου. Είναι βέβαιο ότι το έργο θα αποτελέσει έργο πιλότο για τα εγγειοβελτιωτικά έργα, όπως αυτά σχεδιάζονται στη σύγχρονη εποχή.

 foto typos220921 1

 

foto typos220921 2


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: