«2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για την επιχορήγηση εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπ. Λιβανός για βιβλίο Κ. Μπαγινέτα: Αναδεικνύει τη βασική διαφορά
μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
Αξιοπιστία vs Αναξιοπιστία

Η  βασική διαφορά μεταξύ της σημερινής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι:  Αξιοπιστία vs Αναξιοπιστία. Συνέπεια vs Ασυνέπεια, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Κώστα Μπαγινέτα «Δύο Θητείες – Ένας στόχος». Ο ΥΠΑΑΤ σημείωσε ότι η διαφορά αυτή γίνεται αντιληπτή από την ανάγνωση του βιβλίου στο οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει την πορεία του από την προεκλογική ΝΔ, στην οποία ο κ. Μπαγινέτας ήταν Γραμματέας Αγροτικού και την Κυβέρνηση της ΝΔ στην οποία, από την πρώτη μέρα είναι Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ.

Το βιβλίο παρουσίασαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Αντιπαραθέτει τα στοιχεία του σχεδιασμού, του προγράμματος, στο πρώτο μέρος του βιβλίου, με τα δεδομένα της εφαρμογής, της υλοποίησης των πολιτικών κατά την περίοδο από τον Ιούλιο 2019 έως ον Ιανουάριο 2021, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Μπορεί, λοιπόν, ο αναγνώστης μέσα από το βιβλίο αυτό να δει «τι είπαμε», «τι κάναμε» και «τι κάνουμε» και να διαπιστώσει τη συνέπεια λεγομένων και πράξεων», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα τα όσα σημειώνει για την απαιτούμενη μετάβαση, για τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγή και συμπυκνώνονται σε μια παράγραφο από την Εισαγωγή του Κώστα στο βιβλίο του «Δύο θητείες – Ένας στόχος». Όλες μας οι ενέργειες, όλες μας οι προσπάθειες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γίνονται «για τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα μας που θα έχει επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, που θα στηρίζεται στους νέους και θα προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που θα διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, τη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητά της, την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και σε κάθε είδους κρίσεις, την επισιτιστική επάρκεια και τη διατροφική ασφάλεια, την ποιότητα και ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων, τις διακλαδικές συνδέσεις, τις συνεργασίες και τις δικτυώσεις του αγροδιατροφικού μας συστήματος, που θα αξιοποιεί τους πόρους της ΚΑΠ και θα εγγυάται αξιοπρεπές εισόδημα και βιοτικό επίπεδο στους παραγωγούς μας, πρόοδο και ανάπτυξη στις αγροτικές μας περιοχές και την ελληνική περιφέρεια.  Αυτό ακριβώς το απόσπασμα από το βιβλίο τα λέει όλα για τους στόχους μας και τις προτεραιότητές μας στο Υπουργείο, αλλά και για τις σύγχρονες προκλήσεις του αγροτικού τομέα».

Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε τον κ. Μπαγινέτα εκτός από στενό συνεργάτη και προσωπικό του φίλο και ευχήθηκε ότι και από τη νέα του θέση στο ΥΠΑΑΤ ως Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων να επιτύχει καθώς είναι υπεύθυνος για την ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Σίγουρα θα έχει πολλά να γράψει και για την τρίτη θητεία του, τη σημερινή του στο Υπουργείο. Θα το περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί αυτή η περίοδος θα είναι και ένας απολογισμός για μένα.  Και είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας θα έχει να γράψει και πολλά ακόμα βιβλία για τις θητείες του στο μέλλον, γιατί αξίζει τα καλύτερα.  Διαθέτει όλα τα εφόδια, την επιστημονική κατάρτιση, την τεχνοκρατική ματιά αλλά και το πολιτικό αισθητήριο, για την ανοδική πορεία που ακολουθεί».

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11873-dt051021b#sigProIdef8d6316bc


 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: