« 4η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποφάσεις Ένταξης Πράξεων στο πλαίσιο της 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 » **** « 13η Τροποποίηση της αριθμ. 593/37447/31-3-2017(B’1190) απόφασής του Υπομέτρου 4.2 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έτσι θα αναγεννηθεί η Εύβοια- Λιβανός και Μπένος ενημέρωσαν τον 
 Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε Γ. Βοϊτσεχόφσκι για το σχέδιο
ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

Το σχέδιο αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας παρουσίασαν σήμερα στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία κ. Γιάννους Βοϊτσεχόφσκι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης για την Εύβοια κ. Σταύρος Μπένος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΙΓΕ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΛΓΟ- Δήμητρα κ. Παναγιώτη Χατζηνικολάου, του Προέδρου του ΙΓΕ κ. Διονύση Κυριακόπουλου, του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης» κ. Ξενοφώντα Κάππα,  του Διευθυντή Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ε.Ε κ. Τάσου Χανιώτη, και του αναπληρωτή του κ. Μπένου στην Επιτροπή κ. Γιάννη Ζηρίδη.   

Ο ΥΠΑΑΤ παρουσίασε αναλυτικά όλες τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, με ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα. 

Παράλληλα, συζήτησαν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο τις δυνατότητες ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης και τους κοινοτικούς διαθέσιμους πόρους. 

Στη συνέχεια,  κ. Σταύρος Μπένος  παρουσίασε αναλυτικά και με διαφάνειες στον Επίτροπο το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, επισημαίνοντας με έμφαση τον ολιστικό και ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα. Όπως είπε,  το συγκεκριμένο σχέδιο έχει διάφορες φάσεις αλλά «βασίζεται κυρίως στην εμπειρία που έχει αντληθεί μέχρι τώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ)». Σημείωσε πως πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες «θα έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα» γιατί όπως είπε «θα πρέπει να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της περιοχής» και τόνισε πως «θα πρέπει να υπάρχουν καθολικές συνέργειες και συναινέσεις στο πλαίσιο των ΟΧΕ»,  σημειώνοντας πως «τα έργα και οι πόροι θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένα και η υλοποίησή τους να έχει συγκεκριμένη σταθερή βάση και να προχώρα αδιατάρακτα σε βάθος χρόνου».

Ο κ. Μπένος στάθηκε ιδιαίτερα στη μελέτη για την αγροδιατροφή, που όπως είπε, θα κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις για το νέο δάσος – γιατί εκεί έχουμε δύο μεγάλες κοινότητες, τους μελισσοπαραγωγούς και τους ρυτινοσυλλέκτες που επλήγησαν καίρια. «Η αγροδιατροφή θα είναι κυρίως εκείνη που θα «αιματοδοτήσει» τον νέο τουρισμό της περιοχής», είπε ο κ. Μπένος, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό επελέγη το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλης», το οποίο είναι το καλύτερο στη χώρα, στο σχεδιασμό έργου και τη σύνθεση των τριών πυλώνων, της φύσης, της αγροδιατροφής και του τουριστικού προϊόντος. 

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετέφερε στον Επίτροπο την προσωπική του εμπειρία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον τόπο του, τη Βόρεια Εύβοια, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες, όπως πχ, το ζήτημα των ζωοτροφών για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ειδική ευρωπαϊκή μέριμνα. 

Ο Επίτροπος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό για την ενδελεχή και λεπτομερή παρουσίαση, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την έκταση της καταστροφής. Ο κ. Βοϊτσεχόφσκι, τόνισε ότι  θα συνεχίσει την επικοινωνία με το ΥΠΑΑΤ για τις ανάγκες που προκύπτουν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμες και θα συμπαρασταθεί συντονίζοντας και προωθώντας όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την διασφάλιση της μέγιστης δυνατής στήριξης. 

Στη συνέχεια, οι κ. Βοϊτσεχόφσκι και Λιβανός επισκέφτηκαν το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο οποίο τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Σαμαράς. Ο Επίτροπος ενημερώθηκε διεξοδικά για το σημαντικό ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου καθώς και για τις δραστηριότητές του. 


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: