«Τροποποίηση της Απόφασης αρθμ. 299/396854/30.12.2022: Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** «7η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1264/158482/28-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.1 » **** «4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1183/143626/14-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.2 » **** «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Ειδικό Μέτρο Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή νεοφυών εταιριών στο πιλοτικό πρόγραμμα “Accelerator Program for start-ups in the field of agriculture between China and the countries of Central and Eastern Europe”» **** «Χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων Αιτήσεων Στήριξης/Πληρωμής Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2022» **** « Απόφαση Ένταξης Πράξεων στο Μέτρο 13 του ΠΑΑ 2014-2020 για το έτος 2022 » **** « Εγκρίθηκε από την Ε. Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 » **** «3η Τροποποίηση της 1183/143626/14-06-2019 απόφασης ένταξης πράξεων στη Δράση 4.2.2 » **** «6η Τροποποίηση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1» **** «Οδηγίες σχετικά με παρεκκλίσεις από ΚΓΠΚ 7 και ΚΓΠΚ 8 για το 2023» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ethnosimo.JPG


       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       

Αθήνα,  2  Ιουνίου 2022

 Κοινό Δελτίο Τύπου

Των Υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου &

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 

  Στο Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” στη Χίο Μηταράκης και Γεωργαντάς- Επανεκκίνηση του έργου 

Ν. Μηταράκης: Μέσα σε τρία χρόνια ξαναπήρε “μπρος” το εργοτάξιο και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023 - Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπόρεσε, από το 2015 μέχρι και το 2019, μία χαμένη πενταετία για το νησί μας”

Γ. Γεωργαντάς: Είναι το πρώτο από αυτά τα λιμνάζοντα έργα, το οποίο καταφέραμε και επανεκκινήσουμε μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες”

Το Φράγμα “Κόρης Γεφύρι” στη Χίο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι και να ενημερωθούν για την επανέναρξη των εργασιών στην περιοχή, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Επισημαίνεται ότι στα μέσα Μαΐου υπεγράφη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου και ακολούθως δόθηκε η εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον εργολάβο, για την άμεση επανεκκίνηση του.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

“Δεσμευθήκαμε ως Κυβέρνηση αυτήν την τετραετία να ολοκληρώσουμε επιτέλους τα μεγάλα έργα της Χίου. Αυτά τα έργα που συζητάμε εδώ και μία γενιά και κάθε φορά κάτι συνέβαινε και δεν προχωρούσαν, όπως το αεροδρόμιο, το Δικαστικό Μέγαρο, το νέο τελωνείο στο λιμάνι και το “Κόρης Γεφύρι”.

Ένα έργο που πολύ πίστεψαν, ότι δε θα ξαναπάρει “μπρος”. Πολλοί υποστήριξαν προ ετών, λανθασμένα, ότι δεν επισκευάζεται. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπόρεσε, από το 2015 μέχρι και το 2019, μία χαμένη πενταετία για το νησί μας. Μέσα σε τρία χρόνια έγινε η μελέτη, βρέθηκαν οι επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν, βρέθηκε η επιπλέον χρηματοδότηση, έγινε η νέα σύμβαση, ξαναπήρε “μπρος” το εργοτάξιο και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γεωργαντά, έναν φίλο της Χίου θα πω, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνέχισε όλες τις ενέργειες που είχαν γίνει για το «Κόρης Γεφύρι» και τώρα αυτό το έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Αυτή η τετραετία δείχνει μία διαφορετική Χίο, με τα έργα υποδομής να προχωράνε, με το νησιωτικό ΦΠΑ να έχει πλέον εξασφαλιστεί για τη Χίο μας, με το μεταναστευτικό να έχει αντιμετωπιστεί. Βλέπουμε παρά τις κρίσεις με αισιοδοξία τα επόμενα χρόνια”. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ η ολοκλήρωση και λειτουργική αξιοποίηση αρδευτικών έργων που μέχρι τώρα, για διάφορους λόγους λίμναζαν».

“Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Χίο και ουσιαστικά είναι το πρώτο από αυτά τα λιμνάζοντα έργα, το οποίο καταφέραμε και επανεκκινήσουμε μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες  που προβλέπονται, μέσα από τις επιστημονικές κρίσεις, οι οποίες λήφθηκαν υπ΄ όψιν, για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και παραγωγικού έργου το οποίο θα βοηθήσει  πάρα πολύ τον πρωτογενή τομέα”.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε τη συμβολή των κ.κ. Μηταράκη και Τσακίρη στην επανεκκίνηση του έργου. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς “εντός του 2023, θα παραδοθεί ένα πολύ ασφαλές και πολύ χρήσιμο  έργο για τη Χίο”. 

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/13099-dt020622#sigProId8cf9382412
  


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: