« Τροποποιητικές Αποφάσεις Ένταξης Πράξεων στο πλαίσιο της 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2022 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** «1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «4η παράταση υποβολής αιτημάτων πληρωμής των δικαιούχων του Μέτρου 9» **** «ΥΑ 3148(ΦΕΚ B' 5873/18.11.2022): Καθορισμός πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 22» **** «Καθεστώς αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το έτος 2023» **** «3η Τροποποίηση της 1183/143626/14-06-2019 απόφασης ένταξης πράξεων στη Δράση 4.2.2 » **** «6η Τροποποίηση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1» **** « Από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ αλιείας ερυθρού τόνου (BFT)» **** «Οδηγίες σχετικά με παρεκκλίσεις από ΚΓΠΚ 7 και ΚΓΠΚ 8 για το 2023» **** « 4η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 25  Σεπτεμβρίου 2022 

Σ.Κεδίκογλου: Υπόδειγμα οι αλιείς της Αμοργού -Το ΥπΑΑΤ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους

. Εγκαίνια Αλιευτικού Καταφυγίου στην Αμοργό

Η μείωση των ιχθυαποθεμάτων και η ρύπανση στα θαλάσσια οικοσυστήματα είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οπότε η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα» πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της χώρας, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου εγκαινιάζοντας το Αλιευτικό Καταφύγιο στο  Ξυλοκερατίδι Καταπόλων Αμοργού.

Η  τέλεση των εγκαινίων έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης υπογραφής Μνημονίου συνεργασίας για την εν λόγω πρωτοβουλία, ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Αμοργού, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και τους φορείς Blue MarineFoundation και Cyclades Preservation Fund.

«Είναι από τις ευτυχείς ημέρες ενός πολιτικού όταν έχει την ευκαιρία να παρίσταται στα εγκαίνια ενός σημαντικού Αλιευτικού Καταφυγίου, ενός έργου που το χρωστούσαμε στους αλιείς του νησιού οι οποίοι αγωνιούσαν κάθε φορά όπου επικρατούσε κακοκαιρία καθώς έπρεπε να μεταφερθούν με τα σκάφη τους στην άλλη άκρη του νησιού και να δώσουν αγώνα για να σώσουν το βίος τους», επισήμανε ο κ. Κεδίκολγου.

Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε υπόδειγμα τους τοπικούς αλιείς επειδή αγωνιούν για το μέλλον και για το περιβάλλον που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. «Ένα από τα προβλήματα των θάλασσών μας είναι η μείωση των ιχθυαποθεμάτων, η ρύπανση των θαλασσών μας. Οπότε, όταν με επισκέφτηκε στο ΥπΑΑΤ ο Μιχάλης Κρόσμαν εκπροσωπώντας τον σύλλογο των αλιέων για να με ενημερώσει για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει μαζί με τον Δήμαρχο, ήμουν πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Αυτό που γίνεται στην Αμοργό, πρέπει να γίνει μοντέλο για όλα τα νησιά, για όλες τις ακτές της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Οι αλιείς του νησιού απέχουν από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής των ψαριών με τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου τους, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη. «Ενδεικτικά να αναφέρω  ότι μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να συλλέξουν πάνω από 12 τόνους θαλάσσια απορρίμματα!», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία κοινή ευχή, να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Νωρίτερα ο Υφυπουργός είχε συμμετάσχει στην τελετή λήξης του 4oυ Authentic Big Blue, όπου βράβευσε τους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις.

 

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/13579-dt250922#sigProIdaf4940f058

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: