«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης ) έως τις 30 Ιουνίου 2023 καθώς με τη συνημμένη απόφαση πήρε παράταση» **** «Έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων υλοποίησης παρεμβάσεων στήριξης του τομέα της μελισσοκομίας στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2023 - 2027.» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τροποποίηση των 2 ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ του Μέτρου 11 ‘Βιολογικές Καλλιέργειες’ μέχρι 31/05/2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παράτασης Υποβολής Μεταβιβάσεων αφορά στη 2η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.09» **** «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Μητρώου Αξιολογητών για τα έργα και τις δράσεις του ΥΠΑΑΤ» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την υλοποίηση της Δράσης "Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων" του Τομεακού Μελισσοκομικού Προγράμματος του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΝΩΠΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ» **** «2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: - υποέργο 1: «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Της Ετήσιας Παράτασης της 1ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09» **** «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης)» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 31 Μαρτίου 2023

Σ. Κεδίκογλου: Πρότυπο η Αμοργός για όλη την Ελλάδα –
Πρόοδος με την προώθηση του προγράμματος «Αμοργόραμα»

. Συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς

Για την πρόοδο της αλιευτικής μελέτης που διενεργεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την παράκτια αλιεία και για τις προοπτικές ένταξης του Αμοργοράματος σε πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμο Κεδίκογλου εκπρόσωποι των φορέων που συνυπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας (26/9/2022 στην Αμοργό).

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης του ΥΠΑΑΤ στο εν λόγω πρόγραμμα και των συνεχών επαφών του κ. Κεδίκογλου με τους εμπλεκόμενους φορείς, παρουσιάστηκαν σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αλιευτικής έρευνας που θα υποδείξουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία την αποθεμάτων και τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος των αλιέων.

Επιπλέον, εξετάστηκε η δυνατότητα ένταξης του «Αμοργόραμα» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021 -2027 για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων ως προς τα επόμενα βήματα. Κοινή συνισταμένη του διαλόγου ήταν η παραδοχή για τον κίνδυνο περαιτέρω μείωσης των αλιευτικών αποθεμάτων λόγω της αυξανόμενης αλιευτικής πίεσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ικανοποιημένος με το κλίμα συναίνεσης και σύμπνοιας, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του είναι η Αμοργός να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Ελευθέριος Καραϊσκος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού, κ. Μιχάλης Κρόσμαν, η υπεύθυνη θαλασσίων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation, κα. Άντζελα Λάζου Dean, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Στέφανος Καλογήρου και ο Βιολόγος και Επιστημονικός Σύμβουλος του Αμοργοράματος, κ. Βαγγέλης Παράβας.  

Μετείχαν επίσης οι Προϊστάμενος και το στέλεχος της Μονάδας Β της ΕΥΔ «ΠΑΛΥΘ 2021-2027», κ.κ. Γιώργος Κατής και Νίκος Αθανασόπουλος αντίστοιχα και η Προϊσταμένη της Μονάδας Α της ΕΥΔ «ΠΑΛΥΘ 2021-2027», κ. Σοφία Λουκμίδου.

 


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: