ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Αθήνα, 06 Αυγούστου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η αμπελοκαλλιέργεια στην αντιβρόχινη προστασία

  • Ικανοποιείται πάγιο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών
  • Δημιουργούνται νέα δεδομένα στον αμπελοοινικό τομέα
  • Επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων του ΕΛΓΑ

«Η προστασία του πλούσιου φυτικού κεφαλαίου της χώρας αποτελεί τη βάση για τη στήριξη της ελληνικής γεωργίας» τονίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας στην ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) κ. Δημήτρη Λακασά για την ένταξη της καλλιέργειας αμπέλου για πρώτη φορά το 2013 στο επιχορηγούμενο από τον ΕΛΓΑ πρόγραμμα προστασίας από βροχόπτωση.

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Χαρακόπουλος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από τους παραγωγούς μέχρι και τους εξαγωγείς, μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και να ενισχύσουν την πρωτογενή παραγωγή της χώρας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογραμμίζει ότι «τόσο το Υπουργείο όσο και ο ΕΛΓΑ, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ έχει ήδη εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας για το έτος 2013 (εγκατάσταση αντιχαλαζικών δικτύων, αντιβρόχινων μεμβρανών και αντιπαγετικών ανεμιστήρων), ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα δέκα εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει όλη την επικράτεια».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «όπως είχα δεσμευθεί και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΕΒΕ, στο ΥπΑΑΤ, στις 25 Απριλίου του 2013, η αμπελοκαλλιέργεια εντάσσεται για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα για την αντιβρόχινη προστασία ευαίσθητων καλλιεργειών. Με την Απόφαση αυτή του ΔΣ του ΕΛΓΑ ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών δημιουργώντας έτσι νέα δεδομένα στον αμπελοοινικό τομέα».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό «το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και όλα τα άλλα μέτρα ενεργητικής προστασίας, έχουν προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, ούτως ώστε αφενός να προστατεύεται αποτελεσματικότερα η παραγωγή από δυσμενή καιρικά φαινόμενα και αφετέρου αυτή να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα».
Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι «με τα μέτρα αυτά επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση πόρων του ΕΛΓΑ» και καταλήγει σημειώνοντας «προσβλέπουμε στη συνέχιση της μεταξύ μας αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας έτσι ώστε να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή και να ενισχύσουμε τον εξωστρεφή προσανατολισμό της».

 

 

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας