ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα,  04  Ιουνίου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη
με βουλευτές για τη δάσωση γεωργικών γαιών

Με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε συνεργασία σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δικαιούχοι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέτρο της δάσωσης γεωργικών γαιών. Για το πρόγραμμα αυτό που υλοποιείται και ελέγχεται από τη Γενική Γραμματεία Δασών καταβάλλονται ενισχύσεις για τη φύτευση γεωργικών γαιών με δασικά δένδρα και την παύση της καλλιέργειας για μακρύ χρονικό διάστημα 20 ετών. Για τους δικαιούχους αυτών των μέτρων που η ανάπτυξη των δένδρων δεν είναι η αναμενόμενη λόγω προβλημάτων του εδαφικού περιβάλλοντος, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που έθιξαν οι βουλευτές, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι ετοιμάζεται σχέδιο ΚΥΑ για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και ζήτησε τις βελτιωτικές προτάσεις των δυο Βουλευτών για τις περιοχές της Φλώρινας και του Ρεθύμνου, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο.

 

 

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας