ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Αντώνογλου στην Πάτρα και στην Ήπειρο για συντονισμό των ελέγχων παράνομης διακίνησης αγροτικών προϊόντων

Ο συντονισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να επιτευχθεί η πάταξη της παράνομης διακίνησης προϊόντων (ειδικότερα δε των ακτινιδίων αυτή την περίοδο), αλλά και των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, βρέθηκε στο επίκεντρο συναντήσεων που είχε κατά την επίσκεψή στην Πάτρα, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Αντώνογλου.

Ειδικότερα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Γιάννη Τσιάλτα και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Αντώνογλου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκο Κοντοέ, ενώ επισκέφθηκε την  Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του ΥΠΑΑΤ.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Κατσιφάρα και τα στελέχη της Περιφέρειας, μετά την ενημέρωση για την πρόσφατη κατάσχεση 80 τόνων ακτινιδίων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, αλλά και γενικότερα, ζητημάτων που προκύπτουν και αφορούν τους παραγωγούς της περιοχής.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Κοντοέ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για αγροτικά προϊόντα που διακινούνται μέσω του λιμένα της Πάτρας και κατευθύνονται σε χώρες του εξωτερικού. Αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας και η περαιτέρω διευκόλυνση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων, καθώς και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο κ. Αντώνογλου είχε συναντήσεις, ανάλογου περιεχομένου, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Ανδρέα Νταή και τις τοπικές λιμενικές αρχές, καθώς και τη Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του ΥΠΑΑΤ.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: