ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στα πλαίσια της περιοδείας του σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, είχε συνάντηση την Πέμπτη το απόγευμα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και φορείς της αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αν. Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία και πραγματικά χαίρομαι που διαπίστωσα συναντίληψη σε πάρα πολλά ζητήματα που έχουν προτεραιότητα σήμερα. Βέβαια το κύριο θέμα που συζητήσαμε ήταν το πως θα επιστρέψει ο κόσμος σε αυτά τα υπέροχα κεφαλοχώρια, ώστε να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος και να έχουμε πρωτογενή παραγωγή. Το Υπουργείο κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και όσο αφορά στις σχολάζουσες γαίες, σε συνδυασμό με το να αξιοποιήσουμε τους ανέργους μέσω των δομών της κοινωνικής οικονομίας, έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση για έργα στις ορεινές μειονεκτικές περιοχές, περιοχές δηλαδή που έχουνε πλούτο που αυτή την στιγμή ‘κοιμάται’. Συζητήσαμε επίσης το θέμα τις ενεργειακής αξιοποίησης των πτηνοτροφικών αποβλήτων αλλά και γενικότερα για θέματα πτηνοτροφικών μονάδων και φυσικά μπήκαμε και στο καυτό θέμα που επεξεργάζεται το Υπουργείο σχετικά με την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία και με την ΚΕΔΕ. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Οι πολίτες βλέπουν την πολιτεία ως ενιαία και με καλή συνεργασία νομίζω θα δώσουμε στον πολίτη αυτό που του αξίζει: Μια καλή συντεταγμένη διαχείριση της χώρας που θα μας βγάλει από την κρίση και τα προβλήματά μας».

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας