ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παρουσία του Υφυπουργού Β. Κόκκαλη
στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο
για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στην Κέρκυρα

Στα πλαίσια του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Ο λόγος στα Ιόνια Νησιά», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης, στην σύντομη ομιλία του την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αξιοποιήσει η χώρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως, τη γεωγραφική της θέση, τη βιοποικιλότητα και το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μέτρο για τη στήριξη της λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών, καθώς και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις εισαγωγές προϊόντων και πολλαπλασιαστικού υλικού. Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός ανέφερε: «Στις σύγχρονες συνθήκες εμπορίου, όπου καθημερινά φτάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας φυτά, πολλαπλασιαστικό υλικό και γεωργικά προϊόντα από όλο τον κόσμο, είναι κρίσιμο να στελεχωθούν άρτια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να προλαμβάνεται τυχόν είσοδος στη χώρα παθογόνων τα οποία μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την πρωτογενή παραγωγή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση του επιθετικού παθογόνου Ξυλέλα στη γειτονική Ιταλία για το οποίο δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης και η παρουσία του οδήγησε στην κοπή χιλιάδων ελαιόδεντρων. Αυτή τη στιγμή η αποσόβηση της εισόδου του εν λόγω παθογόνου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς των Ιονίων Νήσων καθώς και με εκπροσώπους παραγωγών.

foto typos071217 1

foto typos071217 2

foto typos071217 3

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας