ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2018

Ομιλία

Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου
στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών
Food Expo 2018 

«Θα ήθελα καταρχήν να σας καλωσορίσω όλους, παραγωγούς, επιχειρηματίες, εκθέτες και επισκέπτες.
Να καλωσορίσω επίσης ξεχωριστά και θερμά τους ξένους φίλους μας, επιχειρηματίες, επισκέπτες και οργανωμένες αποστολές, από τις δεκάδες χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση τούτη. Και βέβαια ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα στους εκπροσώπους και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Βουλγαρίας, που φέτος είναι η τιμώμενη χώρα στην Food Εxpo, αλλά και ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να δώσω επίσης, ως οφείλω, συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Έκθεσης και φυσικά στους συμμετέχοντες εκθέτες, όχι μόνο για την οικονομική σημασία που πάντα παρουσιάζει μια έκθεση του αγροδιατροφικού τομέα αλλά και για την συμβολική της αξία, αφού έχετε καταφέρει και φέτος, πέμπτη διαδοχική χρονιά, να δώσετε μια φρέσκια πνοή και να υπενθυμίσετε σε όλους ότι ο παραγωγικός και επιχειρηματικός της κόσμος, με εκπρόσωπους εσάς εδώ σήμερα, βάζει οριστικά τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης.

Επιβεβαιώνετε ότι η ελληνική ύπαιθρος, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αξιοποιεί με σταθερό βηματισμό τα πλεονεκτήματά της και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.
Η ελληνική ύπαιθρος βελτιώνει το προϊόν της, εξειδικεύεται, αξιοποιεί την παράδοση, εκσυγχρονίζει την παραγωγή και το εμπόριο. Επιτυγχάνει γιατί προσπαθεί και καινοτομεί.
Γιατί πράγματι, για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί καθολικά η καινοτομία.
Στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την αξιοποίηση συνεργασιών στον αγροδιατροφικό τομέα, δίνεται η ευκαιρία για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στα ασφαλή και υγιεινά προϊόντα με αυξημένη διατροφική αξία.
Ενθαρρύνουμε τη συνεργασία μεταξύ των φορέων που ασχολούνται στον αγροτικό τομέα και τον τομέα των τροφίμων, με στόχο την άμβλυνση ή και επίλυση προβλημάτων, χρησιμοποιώντας και αναπτύσσοντας παράλληλα καινοτόμες μεθόδους.
Υπερασπιζόμαστε την προώθηση των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές μέσα από συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που το 2018 θα ξεπεράσουν τα 175 εκατ. ευρώ.
Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση των εξαγωγών και το 2017 ήταν εντυπωσιακή. Για δε το 2018 οδεύουμε προς ένα στόχο που πριν λίγα χρόνια τον θεωρούσαμε όνειρο απατηλό. Το μηδενισμό του εμπορικού ελλείμματος των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Θα ήθελα να κλείσω με μια κοινή και αδιαμφισβήτητη διαπίστωση: Σήμερα στην Ελλάδα ο παραγωγικός κόσμος, οι επιχειρηματίες, επενδυτές και πολιτικό προσωπικό έχουν καταλάβει καλά ότι το όχημα που πρέπει να πάρουμε για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι ο αγροδιατροφικός τομέας.

Εμείς στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική -το βλέπετε καθημερινά - και μαζί με σας, παραγωγούς και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού χώρου, θα πετύχουμε τους στόχους μας.
Να είστε όλοι καλά.»

 

foto typos110318

foto typos110318 1

foto typos110318 2

foto typos110318 3

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας