ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ 2019 **** Έναρξη Λειτουργίας της Ψηφιακής Υπηρεσίας για τη Διακίνηση και Εμπορία Νωπών και Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων **** ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΟΙΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ **** Πρόσκληση - συμμετοχή σε επιχειρηματική αντιπροσωπεία συνοδεία του Επιτρόπου Hogan -TOKYO/ΙΑΠΩΝΙΑ (8-11 Μαϊου 2019) **** 1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Κατάρτιση Καταλόγου έτους 2019, ενδιαφερομένων για Μελέτες κατηγορίας 23 και 27-άρθρο 118 ν. 4412/2016 **** Ανακοίνωση για την υποβολή τροποποιήσεων-μεταβιβάσεων για το έτος 2019 για τη δράση 10.1.04 **** 3 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΡΟΥ 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» **** Ανακοινώσεις για την Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» **** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕΤΡΟΥ 13 ΓΙΑ ΤΟ 2018 **** «Αιτήσεις για κατά παρέκκλιση άδειας διάθεσης στην αγορά των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για δημόσια διαβούλευση» **** ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» -ΕΝΑΡΞΗ 10/12/2018 **** Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΡΗΣΗ 2018-2019 (14.09.18) **** ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ XYLLELA FASTIDIOSA **** Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναρμονισμένη και συνεργατική προσέγγιση για την αειφορία της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στη Μαύρη Θάλασσα

Στις 6 και 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας, Υπουργική Διάσκεψη για την Αλιεία & την Υδατοκαλλιέργεια στον Εύξεινο Πόντο που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Επιτροπή για την Αλιεία στη Μεσόγειο (GFCM) και τη βουλγαρική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και η οποία κατέληξε σε μια σημαντική κοινή πολιτική δήλωση, τη «Διακήρυξη της Σόφιας».

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο κ. Κασίμης, κατά την ομιλία του στην Διάσκεψη, πριν τη συνυπογραφή της Διακήρυξης, τόνισε την ανάγκη ισχυρής πολιτικής δέσμευσης για μια εναρμονισμένη και συνεργατική προσέγγιση με στόχο την αειφορία της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Διακήρυξη αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2016 και εξειδικεύει τις ειλημμένες δεσμεύσεις με λεπτομερές πρόγραμμα εργασίας για την επόμενη δεκαετία, με συγκεκριμένες δράσεις και με μετρήσιμα παραδοτέα για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας, τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων και της επιστημονικής συμβουλής, τη βελτίωση της διαχείρισης της αλιείας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας.
Μετά την επιτυχημένη Δήλωση της MedFish4Ever που υπεγράφη στη Μάλτα το 2017, η Διακήρυξη της Σόφιας το 2018 ολοκληρώνει την κάλυψη αυτών των δύο βασικών θαλάσσιων λεκανών σύμφωνα με τους στόχους πολιτικής της ΕΕ για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια για περιβαλλοντική βιωσιμότητα με ταυτόχρονη κοινωνικο-οικονομική στήριξη του κλάδου.

foto typos080618 

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας