ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εναρμονισμένη και συνεργατική προσέγγιση για την αειφορία της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στη Μαύρη Θάλασσα

Στις 6 και 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας, Υπουργική Διάσκεψη για την Αλιεία & την Υδατοκαλλιέργεια στον Εύξεινο Πόντο που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Επιτροπή για την Αλιεία στη Μεσόγειο (GFCM) και τη βουλγαρική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και η οποία κατέληξε σε μια σημαντική κοινή πολιτική δήλωση, τη «Διακήρυξη της Σόφιας».

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο κ. Κασίμης, κατά την ομιλία του στην Διάσκεψη, πριν τη συνυπογραφή της Διακήρυξης, τόνισε την ανάγκη ισχυρής πολιτικής δέσμευσης για μια εναρμονισμένη και συνεργατική προσέγγιση με στόχο την αειφορία της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Διακήρυξη αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2016 και εξειδικεύει τις ειλημμένες δεσμεύσεις με λεπτομερές πρόγραμμα εργασίας για την επόμενη δεκαετία, με συγκεκριμένες δράσεις και με μετρήσιμα παραδοτέα για την καταπολέμηση της παράνομης, λαθραίας και άναρχης αλιείας, τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων και της επιστημονικής συμβουλής, τη βελτίωση της διαχείρισης της αλιείας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας.
Μετά την επιτυχημένη Δήλωση της MedFish4Ever που υπεγράφη στη Μάλτα το 2017, η Διακήρυξη της Σόφιας το 2018 ολοκληρώνει την κάλυψη αυτών των δύο βασικών θαλάσσιων λεκανών σύμφωνα με τους στόχους πολιτικής της ΕΕ για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια για περιβαλλοντική βιωσιμότητα με ταυτόχρονη κοινωνικο-οικονομική στήριξη του κλάδου.

foto typos080618 

 

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας