ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2019

 ΔΗΛΩΣΗ

Με αφορμή τη σημερινή ολιγόωρη κατάληψη του κτιρίου της οδού Μενάνδρου, που στεγάζει υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο κέντρο της Αθήνας από τους εργαζομένους, ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του Υπουργείου στη Μενάνδρου είναι πολύ παλιό, δεν έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια και πάντα υπήρχε η πρόθεση, τουλάχιστον από την πολιτική ηγεσία, την κυβέρνηση να μεταφερθούν οι υπηρεσίες.

Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια και φτάσαμε στο «παρά ένα» να βρούμε ένα καινούριο κτίριο που να μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ωστόσο την τελευταία στιγμή δεν τελεσφόρησε.

Αυτή την ώρα είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες σε ένα άλλο μεγάλο κτίριο.

Μας επείγει ιδιαίτερα η κατάσταση που επικρατεί στη Μενάνδρου. Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, έχουμε αποφασίσει ήδη να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης και αυτό υποσχεθήκαμε στους εργαζόμενους πριν από περίπου ένα μήνα που επισκέφθηκα εγώ ο ίδιος και επιθεώρησα όλο το κτίριο.

Τόσο η περιοχή όσο και το κτίριο δεν έχουν τις καλύτερες συνθήκες για εργασία υπαλλήλων και μάλιστα μιας απομακρυσμένης υπηρεσίας από την κεντρική δομή. Δεν εξυπηρετεί και η απόσταση. Κατανοούμε τους υπαλλήλους μας και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υπομονή μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε κοντά στο να μεταφερθούν οριστικά.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε 7 διαφορετικά κτίρια. Πολλά όπως της Μενάνδρου είναι κτίρια και περιοχές που δεν είναι κατάλληλες.

Έχουμε αποφασίσει να πάμε σε ένα ενιαίο σύγχρονο κτίριο, να είμαστε όλοι μαζί και να έχουμε τις ανέσεις που προσφέρει ένα σύγχρονο κτίριο.»

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας