ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

Για τη θωράκιση της χώρας με δημόσιες επενδύσεις απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επιφέρει η κλιματική αλλαγή, μίλησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης. Κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία» που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Κρήτης στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το ποσό των περίπου 500 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για δημόσιες επενδύσεις μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αναφερόμενος γενικότερα στην κλιματική αλλαγή τόνισε πως τα πρώτα συμπτώματά της τα βλέπει όλη η Ευρώπη να εμφανίζονται στο Νότο, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρξουν συνολικές πολιτικές και παρεμβάσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Γ. Μιχελογιαννάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις από τη Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Μαρία Κοζυράκη, εξειδικευμένους επιστήμονες και στελέχη που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Κρήτη, καθώς και παρεμβάσεις από εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων.

Ο Υπουργός κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την Ιεράπετρα, όπου μίλησε στις 7 μ.μ. για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Υπουργού από την ημερίδα για την κλιματική αλλαγή. Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες εισηγήσεις των ομιλητών της ημερίδας.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας