ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Αθήνα, 23 Απριλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Β. Κόκκαλη με παραγωγούς καλλιέργειας αμυγδάλου
από τη Μαγνησία και τη Λάρισα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, συναντήθηκε σήμερα 23 Απριλίου 2019 μαζί με τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Λάρισας κα Άννα Βαγενά και του Νομού Τρικάλων κ. Σάκη Παπαδόπουλο, με τους εκπροσώπους αμυγδαλοπαραγωγών από τις περιοχές των Δήμων Τεμπών, Κιλελέρ, Ελασσόνας και Αγίας της Λάρισας καθώς και του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπές και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και το Δήμαρχο Αγιάς κ .Α. Γκουντάρα για τη συμμετοχή τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος Δήμαρχος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γ. Μανώλης ο νυν Αντιδήμαρχος Δήμου Τεμπών κ. Ι. Αργυρίου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Ι. Παπαιωάννου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ κ. Χ Χατζούλης, ο Πρόεδρος ΔΔ Καναλίων κ. Κλ. Μπεφάνης και ο Πρόεδρος ΔΔ Καλαμακίου Δήμου Κιλελέρ κ. Κ. Καράτζιος. Κατά τη συζήτηση προέκυψαν νέα στοιχεία που στοιχειοθετούν το φαινόμενο του παγετού από τις 28/3/2019 έως 31/3 /2019, αίτιο που αποζημιώνεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Τα στοιχεία αυτά προσκομίστηκαν στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο οποίος υποσχέθηκε πως θα εισηγηθεί την εξέτασή τους από τον ΕΛΓΑ και θα ενημερώσει σχετικά τους παραγωγούς. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Υφυπουργός τόνισε πως το Υπουργείο είναι δίπλα στους παραγωγούς και με κάθε τρόπο πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και στη συνέχεια να προκύψει το σχέδιο δράσης.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Δ. Καρακώστας ενημέρωσε πως εχθές και σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στις περιοχές καλλιέργειας αμυγδάλου στη Θεσσαλία μαζί με επιστημονικό προσωπικό για την περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου τόσο της μειωμένης καρπόδεσης- ακαρπίας όσο και της καρπόπτωσης.

Ο κ. Β. Κόκκαλης τόνισε ότι χρειάζεται χρόνος για την τεκμηρίωσης της απώλειας παραγωγής και πως το Υπουργείο έμπρακτα στηρίζει τους παραγωγούς. Ανακοίνωσε πως επίκειται τροποποίηση της Απόφασης με την οποία εντάσσονται οι ζημιές και η απώλεια παραγωγής του 2017 της καλλιέργειας αμυγδάλου της Λάρισας σε Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων. Τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς με τα σχετικά δικαιολογητικά.

foto typos230419c

foto typos230419c 1

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας