ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους της Ε.Δ.Ο.A.O.:
Στο πλευρό της Διεπαγγελματικής για να μην χαθούν κονδύλια
προώθησης του ελληνικού κρασιού

Με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.) συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο Υπουργός έκανε σαφές ότι οι συμμετέχοντες στην ΕΔΟΑΟ είναι οι αρμόδιοι για να χαράξουν την κάθετη στρατηγική για το κρασί και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να την ακολουθήσει με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Μάλιστα στο πλαίσιο του νέου νόμου και για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις ζήτησε τις απόψεις τους για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κ. Βορίδης στο ζήτημα της βελτίωσης αξιοποίησης των κονδυλίων της Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς (ΚΟΑ) του οίνου και ειδικότερα στον τομέα των προγραμμάτων προώθησης όπου όπως επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΔΟΑΟ τίθεται κίνδυνος απώλειας κονδυλίων. Για τον λόγο αυτό θα ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών (Διεπαγγελματικής και Υπουργείου).

Παράλληλα υπογράμμισε (όπως έπραξε και στη συνάντηση με εκπροσώπους του Σ.Ε.Ο.) την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει την Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής ώστε να συγκαλείται τακτικά ως σημαντικό γνωμοδοτικό όργανο για ζητήματα του οινοποιητικού κλάδου.

Ο Υπουργός κατανόησε την αναγκαιότητα της βελτίωσης των κριτηρίων κατανομής των δικαιωμάτων φύτευσης, που επίσης του επισημάνθηκε από τα μέλη της ΕΔΟΑΟ, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις προς όφελος της καλλιέργειας αλλά και του οινοποιητικού κλάδου συνολικότερα.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στήριξη του Οινοτουρισμού και γι’ αυτό ζήτησε την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου από την Διεπαγγελματική ενώ υποδέχθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόθεση της ΕΔΟΑΟ για την αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος του Τατοίου όπου είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μία «κιβωτός του ελληνικού αμπελώνα» όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Διεπαγγελματικής στις διεργασίες της νέας ΚΑΠ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε σαφές ότι αναμένει τις προτάσεις της.

 foto typos130919

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας