ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας:
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ενισχύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας

Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα με τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κουζίνας και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γεύσεων και αρωμάτων που απαρτίζουν τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό, τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνάντησης των Εταίρων του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας LEADER/CLLD «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αίγινας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη στρατηγική στόχευση της Κυβέρνησης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα.

Καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών είναι καταρχάς η μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με μέτρα μόνιμης επίδρασης, όπως είναι η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο δεύτερος πυλώνας της ανταγωνιστικότητας, προσέθεσε ο Υφυπουργός, είναι η παραγωγή προϊόντων με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε οι αγρότες να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές πώλησης. Ως παράδειγμα ανέφερε το ξεχωριστό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), το διάσημο φιστίκι Αιγίνης, το οποίο διατίθεται στις αγορές σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες φιστικιού.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είπε ο κ. Σκρέκας, έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα προστατεύσει με κάθε δυνατό μέσο τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη «γάγγραινα» των παράνομων Ελληνοποιήσεων.

Δεν μπορεί να υπάρχει ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός χωρίς ελληνικά αγροτικά προϊόντα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολύτιμο εργαλείο για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, αποτελεί η χρηματοδότηση των Ελλήνων αγροτών με ευνοϊκούς όρους. Αυτό το σκοπό, κατέληξε, υπηρετεί και η συμφωνία που υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες για το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικών Επενδύσεων, μέσω
της οποίας θα διατεθούν κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

 

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www2.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/8864-dt160919#sigProIda7eaec2346

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας