«Τροποποίηση της Απόφασης αρθμ. 299/396854/30.12.2022: Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** «7η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1264/158482/28-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.1 » **** «4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1183/143626/14-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.2 » **** «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο Ειδικό Μέτρο Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή νεοφυών εταιριών στο πιλοτικό πρόγραμμα “Accelerator Program for start-ups in the field of agriculture between China and the countries of Central and Eastern Europe”» **** «Χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων Αιτήσεων Στήριξης/Πληρωμής Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2022» **** « Απόφαση Ένταξης Πράξεων στο Μέτρο 13 του ΠΑΑ 2014-2020 για το έτος 2022 » **** « Εγκρίθηκε από την Ε. Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 » **** «3η Τροποποίηση της 1183/143626/14-06-2019 απόφασης ένταξης πράξεων στη Δράση 4.2.2 » **** «6η Τροποποίηση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1» **** «Οδηγίες σχετικά με παρεκκλίσεις από ΚΓΠΚ 7 και ΚΓΠΚ 8 για το 2023» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 13 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποδίδει καρπούς η πρωτοβουλία του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη:
Συστήθηκε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φρούτων - Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών.

Απόλυτο επιστέγασμα της πρωτοβουλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη να εκσυγχρονίσει το νομικό πλαίσιο των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων συνιστά η σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων – Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών.

Το καταστατικό με το οποίο συγκροτείται η συγκεκριμένη Διεπαγγελματική Οργάνωση υπεγράφη την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από:

 • Την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας
 • Τον Σύνδεσμο Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας (ΣΕΑΣ)
 • Την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος
 • Τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων

Ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της νεοσύστατης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης εξήρε την ιδιαίτερη σημασία του θεσμού στην κατάρτιση στρατηγικής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της τυποποίησης και της μεταποίησης προκειμένου να διασφαλιστεί το εισόδημα των παραγωγών.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις αποφάσεις της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων - Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει τις παραγωγικές προσπάθειές της.

Η Υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή τόνισε ότι η σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων Φρούτων και Αχλαδιών είναι ένα νευραλγικής σημασίας βήμα για την ενίσχυση της παραγωγής και την τόνωση της εξωστρέφειας αυτού του σημαντικού, για την εθνική οικονομία, κλάδου.

«Ο κοινός στόχος όλων μας για το άνοιγμα νέων αγορών για τα ποιοτικά προϊόντα μας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους και την μεγιστοποίηση του εισοδήματος των παραγωγών, αποκτά με τη σημερινή υπογραφή, μια ισχυρή βάση εκκίνησης» πρόσθεσε η κ. Αραμπατζή.

Ο Υφυπουργός, Κώστας Σκρέκας δήλωσε από την πλευρά του ότι «μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μελών στην αλυσίδα αξίας μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για τα πολύ ποιοτικά ελληνικά παραγόμενα προϊόντα. Μέσα από τον σχεδιασμό της ΚΑΠ θα αξιοποιήσουμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των αγροτών».

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος καθώς και οι Βουλευτές της ΝΔ Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης.

 

foto typos130320 pirinokarpa


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: