« Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «12η Τροποποίηση της αριθμ. απόφασης 593/37447/31.03.2017(ΦΕΚ B’1190) του Υπομέτρου 4.2» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


                                                             Αθήνα, 18 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φ. Αραμπατζή: Επιδιωκόμενη ευκαιρία η κατοχύρωση ως ΠΓΕ του ελληνικού μεταξιού

Κίνητρα στους παραγωγούς για αύξηση της παραγωγής και σύνδεσή της με την εμπορία και τη μεταποίηση, βασικοί στόχοι της πολιτικής της Κυβέρνησης όπως τους σκιαγράφησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας

Την βούληση της Κυβέρνησης για την προώθηση δέσμης ουσιαστικών μέτρων με σκοπό την ανάκαμψη της ελληνικής σηροτροφίας και μεταξουργίας και τη σύνδεσή της με την εμπορία και τη μεταποίηση, επαναβεβαίωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη σηροτροφία – μεταξουργία που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της.

Η κ. Αραμπατζή εμφανίστηκε υπέρμαχη:

  • της διερεύνησης της δυνατότητας, των ευκαιριών και των απαιτήσεων για κατοχύρωση του ελληνικού μεταξιού (κατηγορία ζωικής προέλευσης) ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης, λόγω και της ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής  του  ταυτότητας,
  • της κινητροδότησης των παραγωγών για την αύξηση της παραγωγής, τη στροφή σε καλλιέργειες μορεώνων (μουριές) και την παράδοση των κουκουλιών σε επιχειρήσεις μεταποίησης
  • και της οργάνωσης των παραγωγών σε συλλογικό σχήμα (Ο.Π., Συνεταιρισμός), που όπως την διαβεβαίωσαν είναι επί θύραις.

Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή της στην ίδρυση αναπινηστηρίου, που δεν λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα για την επεξεργασία των κουκουλιών σε νήμα σε συνέχεια σχετικής αναληφθείσας επενδυτικής πρωτοβουλίας.

«Είναι ιστορική η ευκαιρία για το ελληνικό μετάξι καθώς υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον από τη μεταποιητική βιομηχανία και βιοτεχνία σε μια εποχή μάλιστα, που εμφανίζονται νέες και νέοι σχεδιαστές με δυναμική παρουσία στην ελληνική και την διεθνή αγορά, ενώ, ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εφαρμόζει υποστηρικτικές πολιτικές προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, θέτοντας τη σύνδεση μεταποίησης – παραγωγής πολύ ψηλά στην ατζέντα της», τόνισε η κ. Αραμπατζή.

«Βούληση της Κυβέρνησης είναι να δώσει προτεραιότητα στη σηροτροφία και μεταξουργία ως κλάδου υψηλής προστιθέμενης αξίας με πολύ μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον», διαβεβαίωσε η Υφυπουργός και ζήτησε από τα μέλη της Ομάδας Εργασίας να προχωρήσουν γρήγορα στην υποβολή προτάσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί το θετικό μομέντουμ των σημαντικών πόρων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία (Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ, ΕΣΠΑ), που θα έχει στη διάθεσή της η χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Την Ομάδα Εργασίας αποτελούν: ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ανάργυρος Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, της Διεύθυνσης Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, κ. Μάριος Τζιτζινάκης, η Υπάλληλος του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α ́, της  Δ/νσης Ζωοτροφών & Βοσκήσιμων Γαιών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αικατερίνη Αντιπάτη, η Υπάλληλος του Κλάδου ΠΕ4 Γεωλόγων, με βαθμό Α, ́ της Δ/νσης Διοικητικής Οργάνωσης & Εποπτείας Νομικών Προσώπων, κ. Αιμιλία Δρούγα, ο Καθηγητής Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Παπαδούλης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ζωολογίας, του Τομέα Ζωολογίας & Θαλάσσιας Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ντέντος Σκαρλάτος, ο Γεωπόνος -Υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, κ. Δημήτριος Ράπτης, ο Βιοτέχνης & Παραγωγός Μεταξωτών Προϊόντων, κ. Κωνσταντίνος Μουχταρίδης και ο  Σχεδιαστής, Κλωστοϋφαντουργός & Βιοτέχνης, κ. Γεώργιος Τσιακίρης.

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/9968-dt180620a#sigProId601c988822

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: