« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2012

Σημεία συνέντευξης
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη,

στον Ρ/Σ Alpha 9.89 και στο δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Δημοσιογράφος: Είπε ο Πρωθυπουργός ότι τέρμα πια τα όσα γινόντουσαν στο παρελθόν με τις διάφορες επιχορηγήσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνεταιρισμούς κλπ. Πραγματικά μπαίνει τέλος ;

Υπουργός: Αναφέρθηκε σε χρήματα που δίνονται μέσω του ΕΛΓΑ που δίνουν οι γεωργοί στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ, αυτές είναι οι τριτοβάθμιες οργανώσεις που παίρνουν χρήματα. Για αυτές μάλιστα έχει δοθεί εντολή να ελεγχθούν, να δούμε που πήγαν τα χρήματα και ανακοινώθηκε σήμερα ότι είναι στις προθέσεις, με βούληση του Πρωθυπουργού, αυτά τα χρήματα να δίδονται σε πολύτεκνες αγροτικές οικογένειες. Θέλω να είμαστε σωστοί και δίκαιοι. Αυτά τα χρήματα δεν τα δίνει ο τακτικός προϋπολογισμός. Το Υπουργείο δεν έχει τακτικό προϋπολογισμό για να δώσει στις τριτοβάθμιες οργανώσεις. Τα δίνουν οι γεωργοί και τα δίνουν μέσω ΕΛΓΑ.
Μέσω αυτών των χρημάτων, χρηματοδοτούνται αυτές οι οργανώσεις και ο Πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει η βούληση να σταματήσει.

Δημοσιογράφος: Ενίσχυση αγροτικού κόσμου, ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφων, κλπ. Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει δύο – τρία πράγματα να επιδείξει στο μέλλον και να έρθει αυτή η περιβόητη ανάπτυξη. Είναι ο τουρισμός, οι βιοκαλλιέργειες και οι Υπηρεσίες. Δε νομίζω ότι η Ελλάδα μπορεί ποτέ να έχει μια μεγάλη βιομηχανία. Όσον αφορά στις βιοκαλλιέργειες υπάρχει σχεδιασμός αυτή τη στιγμή;

Υπουργός: Όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, είναι δικιά μας προτεραιότητα να κάνουμε μια μεγάλη στροφή στη λεγόμενη «ποιοτική γεωργία». Να παράξουμε τα εξαιρετικά μας προϊόντα που είναι αυτά με Ονομασία Προέλευσης, με Γεωγραφική Ένδειξη, παραγόμενα με βιολογικό τρόπο. Αυτά τα προϊόντα ζητάει όλος ο κόσμος, η Ευρώπη και φυσικά και ο Έλληνας καταναλωτής. Αυτά τα προϊόντα ταιριάζουν στη δική μας παραγωγική διαδικασία. Λέμε λοιπόν ότι αυτή είναι η μεγάλη στροφή και κάνουμε ότι είναι δυνατόν να την υποστηρίξουμε. Για παράδειγμα, αναφερθήκατε στα προϊόντα της βιολογικής γεωργίας. Εμείς στο πλαίσιο και της τρέχουσας ΚΑΠ, όπου είχαν προβλεφθεί κάποια κονδύλια να δοθούν σε ανθρώπους που θα έκαναν βιοκαλλιέργεια. Περίμεναν να έρθουν 4.000-5.000 αιτήσεις και είχαν προβλεφθεί 70 εκατ. Ήρθαν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις, καθυστέρησε ένα μήνα η αξιολόγηση. Αντί να αξιολογηθούν σ’ ένα μήνα, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης  χρειάστηκε δύο μήνες. Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού γιατί στο μεσοδιάστημα αυτό βρήκαμε 191 εκατ. € για να υποστηρίξουμε όλους αυτούς τους γεωργούς να στραφούν στη βιολογική καλλιέργεια  Να λοιπόν που υπάρχει και η τάση των γεωργών προς αυτή την κατεύθυνση της ποιότητας και η υποστήριξη της Πολιτείας μέσω των δικών της εργαλείων και των ενισχύσεων για να υποστηρίξει την κατεύθυνση αυτή.
Παρεμπιπτόντως ένας από τους τρεις αυτούς βιοκαλλιεργητές  έκανε στροφή προς τις πολυετείς καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα το τριφύλλι. Είναι καλή κίνηση να παράξουν βιολογικό τριφύλλι για να έχει η χώρα μας ζωοτροφή, προκειμένου να ενισχυθεί η κτηνοτροφία μας, που αυτή την ώρα είναι ο πιο αδύναμος κρίκος όσον αφορά στα ισοζύγια μας. Η χώρα μας δίνει πάρα πολλά για να βάλει  προϊόντα ζωικής παραγωγής και είναι κρίμα.

 

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: