« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη

Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη,
στον Ρ/Σ  ΣΚΑΪ 100.3
και στο δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε


Υπουργός: Οι ροδακινοπαραγωγοί που είχαν ως αίτημα να πληρωθούν, γιατί δεν είχαν πάρει τα χρήματά τους από τις εταιρείες που είχαν παραδώσει τα ροδάκινά τους το καλοκαίρι, έχουν αρχίσει ήδη να πληρώνονται, με δική μας παρέμβαση.
Χθες πλήρωσε η μία εταιρεία περίπου 3.000 παραγωγούς και σήμερα η δεύτερη εταιρεία καταθέτει τα χρήματα στους λογαριασμούς άλλων 2.000 παραγωγών. Άρα δηλαδή 12 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν στους λογαριασμούς συνολικά 5.000 ροδακινοπαραγωγών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή της Ημαθίας. Ήταν εκείνοι που έστησαν το μπλόκο στην Κουλούρα γι’ αυτό το αίτημά τους.
Τους είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι αυτό θα γίνει. Είναι χρέος της εταιρείας να το πληρώσει, όμως έπρεπε να εγκριθεί πρώτα το δάνειο τους και να πάρουν τις λίστες των δικαιούχων και να καταθέσουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Πρέπει να έρθουν οι ροδακινοπαραγωγοί για να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε μαζί, έτσι ώστε του χρόνου να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα.
Να έρθουν μαζί μου στη Μόσχα που θα πάω σύντομα, για να προωθήσουμε το κονσερβοποιημένο ροδάκινο που παράγουν, που είναι εξαιρετικής ποιότητας και καταφέραμε να το βάλουμε στην πρώτη θέση της ρωσικής αγοράς. Δέστε που πήγαν οι εξαγωγές μας. Χάρη σε αυτές τις εξαγωγές οι εταιρείες μπορούν και τους πληρώνουν τώρα.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, βοηθήστε τους αγρότες, δώστε τους τεχνογνωσία, να κάνουν συνεταιρισμούς, εταιρείες . Εσείς κύριε Υπουργέ είσαστε ένας άνθρωπος που προέρχεστε από την Ανώτατη Εκπαίδευση. Δε λέω ότι δεν ξέρετε την κρατική διοίκηση, αλλά πρέπει η κρατική διοίκηση να μορφωθεί κι αυτή για να βοηθήσει αυτό τον κόσμο να κάνουν συνεταιρισμούς, να κάνουν εταιρείες, να μπορούν να πωλούν το προϊόν τους.

Υπουργός: Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Μόλις εγκρίθηκε και η νέα ΚΑΠ, το αναπτυξιακό σκέλος του προγράμματος αυτού, πέραν των ενισχύσεων, το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα έχει ξανά 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως είχε και στην προηγούμενη περίοδο. Δηλαδή θα έχει το 1,8 δις από το ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε και ο κ. Πρωθυπουργός, και πάνω σε αυτό θα προστεθούν όλοι οι επόμενοι άξονες. Θα φθάσει κοντά στο 3,8 δις, όπως και στην επόμενη περίοδο. Να γιατί φωνάζω και λέω πως αν δεν αλλάξουμε στρατηγική  και προτεραιότητες θα είμαστε πάλι στα ίδια σημεία.
Την τρέχουσα περίοδο, παρά του ότι δόθηκαν και δίνονται αυτή τη στιγμή 3,8 δις ευρώ, ο άξονας εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία, συμβουλές δεν ανοίχτηκε καν, για να δείτε πως όταν φωνάζει ο Τσαυτάρης και λέει ότι είμαστε σε λάθος κατεύθυνση, αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να πάμε, αν θέλουμε να πατήσουμε στην ποιότητα.
Ακόμη αυτή την ώρα και το δευτερόλεπτο δεν πρέπει να χαθεί. Αυτή την ώρα δουλεύουμε, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδος να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να πάρουν από το de minimis χρήματα για τις ζωοτροφές τους- ήδη πήραν τα χρήματά τους οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι βοοτρόφοι των πεδινών περιοχών- τώρα προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, οι οποίοι θα πάρουν 10 εκατ.€ να ενισχυθούν, να αγοράσουν ζωοτροφές για να βγάλουν το χειμώνα.
Δεν έχει νόημα να χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο αυτή τη στιγμή, αν πραγματικά θέλουμε να το πετύχουμε μέσα στην εβδομάδα και γι’ αυτούς, για να πάμε μετά στο πετρέλαιο και στα άλλα θέματα που αφορούν στο κόστος της ενέργειας και ούτω καθεξής.

 

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: