« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &  ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2012

 
 
Σημεία συνέντευξης
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, στον Ρ/Σ Alpha 9.89 και στη δημοσιογράφο Βασιλική Σιούτη, σχετικά με τις δράσεις που αναπτύσσει το Υπουργείο για τη στήριξη των γεωργών και των οικονομικά ασθενέστερωνΓια την ανάπτυξη της γεωργίας

Υπουργός: Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παραγωγική διαδικασία ενισχύοντας παράλληλα και τους πόρους, μειώνοντας το κόστος. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, τους νέους αγρότες, τους ανθρώπους που επιστρέφουν στην ύπαιθρο και θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, καθώς επίσης να μειώσουμε το κόστος των εισροών. Αυτή την περίοδο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια ειδικά με τους κτηνοτρόφους ώστε δίνοντάς τους την εξισωτική αποζημίωση να μπορέσουν να προμηθευτούν όσο το δυνατόν φθηνότερα τις ζωοτροφές τους, καθώς υπάρχει ραγδαία άνοδος των τιμών.
Επιπλέον την Παρασκευή ανακοινώσαμε ότι για να μειωθεί το κόστος ενέργειας, ένεκα  του υψηλού κόστους του πετρελαίου, επιστρέφουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες.
Κάνουμε προσπάθειες όσο μπορούμε περισσότερες προκειμένου να υποστηριχθεί αυτό το κομμάτι, καθώς όπως είπατε κι εσείς πρέπει να υπάρξει μια βάση πάνω στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η ανάπτυξη του τόπου, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Δημοσιογράφος: Αποτελέσματα έχουμε όμως; Εσείς βλέπετε τη γεωργία να μπορεί να παίξει ένα πιο σημαντικό ρόλο  στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;

Υπουργός: Ναι, παρά τις δύσκολες συγκυρίες. Κοιτάξτε που πηγαίνουν οι τιμές. Η κοινωνία απαιτεί όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από τη γεωργική παραγωγική διαδικασία. Απαιτεί και πολλά περισσότερα τρόφιμα. Κατά συνέπεια οι άνθρωποι που θα τα παράξουν πρέπει να έχουν πολύ καλύτερο μέλλον, αφού το προϊόν τους είναι αυτό που θα θρέψει την κοινωνία μας.  Από την άλλη πλευρά η κοινωνία λέει «θέλω να παράγεις και ζωοτροφές και λουλούδια και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά για θεραπεία, θέλω και ίνες κλπ.» και στο τέλος είπαν «θέλω και βιοκαύσιμα από τη γεωργία». Επομένως αυτοί που θα τα παράξουν όλα αυτά για τον κόσμο, δεν πρέπει να απολαύσουν εισόδημα για να ζήσουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους σε καλύτερες συνθήκες ;

Για τις δράσεις του Υπουργείου με στόχο τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων

Δημοσιογράφος: Βλέπετε, όμως, που έχει φτάσει αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Η κοινωνία πεθαίνει. Υπάρχουν στρώματα  της ελληνικής κοινωνίας που έχουν φτωχοποιηθεί, βλέπετε τα συσσίτια αυξάνονται καθημερινά…

Υπουργός: Αυτό το βλέπουμε και το νοιώθουμε, όπως το νοιώθετε κι εσείς. Λαμβάνω μέτρα και προχωράω σε δράσεις  στο Υπουργείο για να ενισχύσω ειδικά αυτό το κομμάτι.
Έχουμε εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και κάνουμε
μεγάλη προσπάθεια με διευρυμένο πρόγραμμα επισιτισμού που περιλαμβάνει 680.000 οικογένειες, οι οποίες έχουν ανάγκη σε τρόφιμα. Στόχος να τους εξασφαλίσουμε πέντε βασικά είδη διατροφής όλα ελληνικής προέλευσης-γραβιέρα, φέτα, μακαρόνια, ρύζι και λάδι.
Πρόκειται για μεγάλο πρόγραμμα που όμως συμπληρώνεται με άλλα δύο μικρότερα, των 3 εκατομμυρίων το καθένα, συνολικά 6 εκατ. €, και αφορά τα παιδιά στα σχολεία. Παιδιά, οι οικογένειες των οποίων δυσκολεύονται να διασφαλίσουν τα προς το ζην και ιδιαίτερα φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά. Κάνουμε λοιπόν δύο προγράμματα ειδικά για σχολεία σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές. Θα δώσουμε 3 εκατ. € σε φρούτα-φρουτοσαλάτες-  τυρί φέτα και γραβιέρα σε σάντουιτς ή γιαούρτι για να μάθουν να τρώνε και αυτά τα προϊόντα.
 
 
 
 
 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: