«Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** «2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για την επιχορήγηση εκδηλώσεων και δράσεων προώθησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2012

 

 

Συνέντευξη
Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη,
στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3 και
στο δημοσιογράφο Βασίλη Κουφόπουλο
για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων

 

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και τους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται ακόμη και να αποκτήσουν τα προς το ζην. Έχει καιρό που ξεκίνησαν οι διαγωνισμοί και χαίρομαι που ολοκληρώθηκαν τόσο έγκαιρα. Σήμερα ουσιαστικά άρχισε η διανομή των τροφίμων. Ξεκινήσαμε από ένα συσσίτιο που γίνεται στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου πραγματικά σιτίζονται περισσότεροι από 200 συνάνθρωποί μας.
Διανέμουμε 5 βασικά είδη διατροφής: ρύζι, μακαρόνια, ελαιόλαδο, φέτα ΠΟΠ και γραβιέρα ΠΟΠ. Θα μοιραστούν συνολικά 10.588 τόνοι τροφίμων.
Σε ότι αφορά στα κριτήρια για τη διανομή δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε τη διανομή, αλλά τα έχουν αναλάβει οι εταιρείες που κέρδισαν τους διαγωνισμούς μέχρι τη στιγμή που θα φθάσουν τα τρόφιμα στην πόρτα του δικαιούχου. Τους δικαιούχους τους ορίζουν οι κοινωνικοί μας εταίροι, όπως η Εκκλησία, η πρόνοια, τα ΚΑΠΗ, οι Σύλλογοι απόρων, οι πολύτεκνες οικογένειες, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους τους ανθρώπους έχουν ανάγκη, αυτοί καταρτίζουν τις λίστες και μας υποδεικνύουν τα σημεία που θα παραδώσουμε την αντίστοιχη ποσότητα τροφίμων. Είτε σε μεμονωμένους δικαιούχους απόρους, είτε σε οικογένειες. Έχουμε 248.000 οικογένειες στις οποίες παραδίδουμε αυτή τη στιγμή τρόφιμα. Συνολικά οι δικαιούχοι είναι 835.000.
Τα κριτήρια για κάποιο δικαιούχο είναι να είναι άπορος, να έχει ανάγκη συσσιτίου και να χρήζει πραγματικά βοήθειας.
Δεν υπάρχει διαχωρισμός Ελλήνων και αλλοδαπών. Αν σε κάποιο συσσίτιο σαν κι αυτό που επισκεφτήκαμε στον Αγ. Παντελεήμονα, όπου πηγαίνουν 200 άνθρωποι, δεν κάνουμε διάκριση αν ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν κι αλλοδαποί. Αν και μας είπαν οι κυρίες που είναι υπεύθυνες του συσσιτίου, όλες εθελόντριες, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτές τις μέρες είναι ελληνικής καταγωγής. Αλλά αν έρθει και κάποιος που είναι αλλοδαπός θα πάρει κι αυτός την τροφή που έχει ανάγκη. Δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις, αν κάποιος πεινάει και σου ζητήσει ένα πιάτο φαγητό, επειδή είναι αλλοδαπός να του το στερήσεις. Δεν γίνεται.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: