1. Επίκαιρα Θέματα
 2. Νομοθετικό Έργο
 3. Με ένα κλικ

 

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 - Προσκλήσεις Μέτρων

1η Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 5218/20-6-2018 (ΑΔΑ: 6ΡΕΑ4653ΠΓ-ΞΑΙ) 2ης Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)

Παρασκευή, 13 Ιουλιου 2018 08:00
1η Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 5218/20-6-2018 (ΑΔΑ: 6ΡΕΑ4653ΠΓ-ΞΑΙ) Πρόσκλησης (2ης) για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για

Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»

Τρίτη, 10 Ιουλιου 2018 10:00
Διευκρινιστική εγκύκλιος για τον προενταξιακό έλεγχο της δράσης 10.1.04 (01.06.2018) Ανακοίνωση για την αλλαγή στις

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 - Προσκλήσεις

2η Τροποποίηση (ως προς την ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Υγεία και Ασφάλεια» και «Ενεργειακή απόδοση και μετριασμός της κλιματικής αλλαγής»

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:38
2η Τροποποίηση (ως προς την ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων με

2η  τροποποίηση (ως προς την ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων με τίτλο «Προστιθέμενη αξία, ποιότητα και χρήση των ανεπιθύμητων αλιευμάτων»

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 12:33
2η  τροποποίηση (ως προς την ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων) της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων

Γεωργία

Διεθνής Τιμή Βάμβακος

Τρίτη, 17 Ιουλιου 2018 07:30
Ακολουθούν οι σχετικές πληροφορίες

Βιολογική Γεωργία

Απόφαση Ένταξης Πράξεων στο Μέτρο 11 “Βιολογικές καλλιέργειες” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020

Τρίτη, 03 Ιουλιου 2018 12:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ τη

Στατιστικά Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής & Ζωϊκής Προέλευσης

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 00:00
ΕΤΟΣ 2016 Κατηγορίες Eπιχειρηματιών Μεταποίηση Ζωϊκή Παραγωγή Φ

Πολλαπλασιαστικό Υλικό στη Βιολογική Γεωργία

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 13:39
Βάση Δεδομένων με τους Βιολογικούς Σπόρους Σποράς Υποβολή 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε τη στροφή, θα ξεπεράσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα. Για να ανακτήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, για να είναι η Ελλάδα αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, πρέπει να επενδύσουμε στους πόρους που έχουμε εδώ, τους ενδογενείς πόρους. Και ενδογενείς πόροι είναι η γη μας και οι άνθρωποί μας»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τον κ. Βενιζέλο υποδέχτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνόδευε κλιμάκιο του Κινήματος που αποτελείτο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Ε. Χριστοφιλοπούλου, τους εισηγητές του κοινοβουλευτικού τομέα αρμόδιους για αγροτικά θέματα Γ. Δριβελέγκα και Μ. Κασσή και τον γραμματέα του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων Μ. Τζελέπη.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρης Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες για τη στήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα και την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να ξαναποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, κάτι που επεσήμανε στο χαιρετισμό του και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Ήθελα να καλωσορίσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκ μέρους των συνεργατών μου και όλης της πολιτικής ηγεσίας. Είναι σήμερα χαρά να τον έχουμε κοντά μας. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του είχαμε τη δυνατότητα να τον ενημερώσουμε για τις προσπάθειες που κάνει το Υπουργείο μας να ξανακάνει τη γεωργία μας πυλώνα ανάπτυξης του τόπου, που είναι μεγάλη προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.
Επίσης στο μεσοδιάστημα των τριών μηνών που πέρασε από την ανάληψη των καθηκόντων μας είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια σύνοψη του έργου μας σε διάφορους τομείς και ταυτόχρονα  να του περιγράψουμε τις μεγάλες μας προτεραιότητες από εδώ και στο εξής, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Τις δικές μας προτεραιότητες για την παραγωγική διαδικασία και τις προσπάθειες που κάνουμε να ξεπεράσουμε διαρθρωτικά προβλήματα και να ενισχύσουμε αυτόν τον τομέα άμεσα και φυσικά και μονιμότερα.
Σας ευχαριστώ και πάλι κύριε Πρόεδρε».
Τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, εξήρε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Κι εγώ θέλω να καλωσορίσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την αντιπροσωπεία του κόμματός του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η παρουσία τους εδώ δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν στον πρωτογενή τομέα ως μοχλό για την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο Υπουργείο, με βάση τις εντολές του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας  των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης χωρίς βεβαίως να κάνουμε εκπτώσεις σε ζητήματα διαφάνειας».
Για την ανάγκη ανάδειξης της σημασίας του πρωτογενούς τομέα στο νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, αλλά και για τη στήριξη που χρειάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου  μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Χαίρομαι πάρα πολύ που επισκεπτόμαστε με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήλθαμε σήμερα εδώ για δύο λόγους: Πρώτον, για να αναδείξουμε τη σημασία του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής στο νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο .
Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα κάνουμε τη στροφή, θα ξεπεράσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα. Όμως για να ανακτήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη, για να είναι η Ελλάδα αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, πρέπει να επενδύσουμε στους πόρους που έχουμε εδώ, τους ενδογενείς πόρους. Και ενδογενείς πόροι είναι η γη μας και οι άνθρωποι μας. Έχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ενισχυθεί ο αγρότης, έχει μεγάλη σημασία ο αγρότης να γίνει σύγχρονος επιχειρηματίας, να βοηθηθεί ο νέος αγρότης,  να στραφεί ο νέος άνθρωπος στην πρωτογενή παραγωγή, όπου υπάρχει ψωμί, δουλειά, υπάρχουν θέσεις απασχόλησης.
Επίσης, μέσω του πρωτογενούς τομέα, θα ενισχυθεί  η βιομηχανία τροφίμων που είναι ένα τομέας  της μεταποίησης, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παγκόσμια, αν όχι σε όγκο παραγωγής σίγουρα σε ποιότητα και άρα σε θέση μέσα στις διεθνείς αγορές.
Ο δεύτερος λόγος που είμαστε εδώ είναι να βοηθήσουμε με τη στήριξή μας, την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου. Ο αγρότης έχει πολλά προβλήματα, θέλει να πάρει την ενιαία ενίσχυση στην ώρα της και είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα, σε λίγες ημέρες, θα δοθεί το πρώτο μισό της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες. Ο αγρότης θέλει να ξέρει ότι οι νέες ρυθμίσεις για το πετρέλαιο και τη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, δεν θα θίξουν το αγροτικό πετρέλαιο και έχουμε πολύ συγκεκριμένες λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Ο αγρότης θέλει  να μην εκτινάσσεται στα ύψη η τιμή των προϊόντων που χρησιμοποιεί για την παραγωγή του.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν η πρότασή μας, τα αγροτικά εφόδια να καταταχθούν στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ, στο 6%. Και έχει σημασία η δική μας παραγωγή, η φυτική, να βοηθά τις κτηνοτροφές και άρα την κτηνοτροφία, όπου έχουμε το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Δεν είναι δυνατόν η μεγάλη πληγή του ισοζυγίου μας να είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το κρέας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να επενδύσουμε  στην ελληνική κτηνοτροφία. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, για παραγωγή, για απασχόληση. Και βεβαίως, για την ανάκτηση αυτού του κενού που έχουμε  στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν, τώρα που γίνεται η  διαπραγμάτευση για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, να κερδίσουμε  σε αυτό το μέτωπο. Στο μέτωπο των ενισχύσεων των Ελλήνων αγροτών, στο μέτωπο των προοπτικών της ελληνικής κτηνοτροφίας. Γιατί εδώ μπορούμε και πολλά λεφτά να πάρουμε αλλά και μία πολύ μεγάλη στροφή να κάνουμε στην εγχώρια παραγωγή.
Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία μία άλλη διάσταση. Εδώ το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης  παίζει και έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στις μέρες μας, που είναι μέρες, δυστυχώς, απόλυτης φτώχειας για μεγάλες ομάδες πληθυσμού, έχει σημασία να μπορείς να δώσεις  τόνους τροφίμων δωρεάν, μέσω δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Τρόφιμα αξίας 23, 5 εκ. ευρώ, διανέμονται μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.  Και το ίδιο θα γίνει και του χρόνου. Και αυτό είναι μία μεγάλη βοήθεια σε ομάδες συμπολιτών μας που πάσχουν. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία το πρόγραμμα για την επισιτιστική ενίσχυση των σχολείων και μάλιστα με φρέσκα φρούτα, με συνήθειες διατροφικές οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές  για τους μαθητές άρα για την νέα γενιά μας.
Όταν αναπτύσσονται δράσεις στο εσωτερικό ενός υπουργείου, συνέργειες, και όταν ξεπερνάμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, μπορούμε να κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα.
Για αυτό λοιπόν έχει μεγάλη σημασία να τιμήσουμε τον Έλληνα αγρότη, να τον ενισχύσουμε και να αναδείξουμε τη σημασία της αγροτικής παραγωγής για το μέλλον της χώρας».
Venizelos-Georgias

Κτηνοτροφία

Εγκεκριμένες Μονάδες-Εγκαταστάσεις Διαχείρισης ΖΥΠ Ελλάδας

Τρίτη, 17 Ιουλιου 2018 11:00
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ζ

Μέσα Σήμανσης Βοοειδών, Αιγοπροβάτων & Χοίρων

Τρίτη, 17 Ιουλιου 2018 07:30
Ακολουθούν οι σχετικές πληροφορίες

Μεταφορείς Ζώντων Ζώων

Τρίτη, 17 Ιουλιου 2018 07:00
Ακολουθούν οι σχετικές πληροφορίες

Μητρώο Εγκεκριμένων Κτηνιάτρων Εκτροφής

Δευτέρα, 16 Ιουλιου 2018 11:00
Πληροφορίες Μητρώου

Πρόγραμμα Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα άγρια πτηνά και στα ιπποειδή

Δευτέρα, 16 Ιουλιου 2018 08:30
Μέτρα για την επιτήρηση του Πυρετού του Δυτικού Νείλου μετά από

Ασθένειες Αιγοπροβάτων

Δευτέρα, 16 Ιουλιου 2018 08:00
Ακολουθούν οι σχετικές πληροφορίες

Φυτοπροστασία

Αναγνώριση Πειραματικών Μονάδων Ο.Π.Π.Α.

Δευτέρα, 16 Ιουλιου 2018 10:00
Κατάλογος με τις Αναγνωρισμένες Πειραματικές Μονάδες (16.07.18)

Νομοθεσία-Ανακοινώσεις Φυτοπροστασίας

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 11:00
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Για την έγκριση, διάθεση στην αγορά και έλεγχο

Υπολείμματα Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων σε Τρόφιμα

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 09:00
1. Νομοθεσία Καν. 396/2005 και Τροποποιήσεις Πίνακας Τροποποι

Οδηγίες για τις Εγκρίσεις

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 02:00
Οδηγίες χρήσης του PPPAMS (PLANT PROTECTION PRODUCTS APPLICATION MANAGEMENT SYSTEM) (09.05.18) Τρο

kap7diavouleusi

foto typos100417 1

atipidiavouleusifinal5

 1. Ομιλίες
 2. Συνεντεύξεις
 3. Εκδηλώσεις
 1. Προτεινόμενα
 2. Πρόσφατα Βίντεο
 • Η ζωή της Μέλισσας| Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • Πρόγραμμα Προώθησης Πιστοποιημένων Σπόρων | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • Mediterranean Diet | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
 • Τηλεοπτικό σποτ σε συνεργασία ΥΠΑΑΤ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Αποτίμηση Έργου ΥπΑΑΤ

Αποτίμηση Έργου ΥπΑΑΤ

food waste banner 2

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας