«Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – SMALL TREASURES OF EUROPE» **** «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης)» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – PDOPGIBASKET» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – TASTE THE PREMIUM» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου - GREAT GATHERINGS» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – ORACANDO» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – FRUIT UP» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – A DROP OF GOLD» **** «ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» **** «3η Τροποποίηση της Απόφασης αρθμ. 299/396854/30.12.2022: Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2023» **** «Ορθή Επανάληψη της Απόφασης αριθμ. 10/5399/09.01.2023: Χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** «7η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1264/158482/28-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.1 » **** «4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1183/143626/14-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.2 » **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή νεοφυών εταιριών στο πιλοτικό πρόγραμμα “Accelerator Program for start-ups in the field of agriculture between China and the countries of Central and Eastern Europe”» **** « Εγκρίθηκε από την Ε. Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 » **** «3η Τροποποίηση της 1183/143626/14-06-2019 απόφασης ένταξης πράξεων στη Δράση 4.2.2 » **** «6η Τροποποίηση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1» **** «Οδηγίες σχετικά με παρεκκλίσεις από ΚΓΠΚ 7 και ΚΓΠΚ 8 για το 2023» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜ. ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, Ε.Ε.Α.
ΣΑΛΜΟΝΕΛΩΝ / ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 
ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ:  ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ, ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ,
ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ktex181022 1

          

Το Τμήμα του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, με αρμοδιότητες Εθνικών Εργαστηρίων Αναφοράς για τη Σαλμονέλωση και την Μικροβιακή Αντοχή, ως εθελοντής, στο πλαίσιο διάδοσης του δόγματος της επικοινωνίας της επιστήμης στη νέα γενιά και της Ενιαίας Υγείας, διοργάνωσε μέρα υποδοχής/workshop για τους τελειόφοιτους μαθητές «Προσανατολισμού Υγείας» του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας, μετά κι από σχετικό αίτημα του Σχολείου.

Με την έγκριση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών, στις 11 Οκτώβρη 2022, υποδεχθήκαμε 32 μαθητές και 2 επιβλέπουσες καθηγήτριες-βιολόγους στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, στο Πέι Δοκού Χαλκίδας, όπου, σε συνθήκες που εξασφάλιζαν κατ’ αρχήν την υγιεινή και την ασφάλεια των παρευρισκόμενων, με τη συναίνεση των γονέων-κηδεμόνων, και σύμφωνα με την ικανοποίηση των απαιτήσεων της Διαπίστευσης,  το προσωπικό (Α. Σμπιράκη, Ε. Βαλκάνου, Ν. Μουττωτού, Δ. Κατσαρός) παρουσίασε στους μαθητές/τριες τις δραστηριότητες του Τμήματος σε συνάρτηση με την αποστολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διδάχθηκαν τις καλές εργαστηριακές πρακτικές, σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα Πρότυπα, ενημερώθηκαν για τη σημασία του δόγματος της Ενιαίας Υγείας και τους επαγγελματικούς ορίζοντες που ανοίγει, όπως και για τη σημασία των ζωοανθρωπονόσων και της κτηνιατρικής δημόσιας υγείας, και τέλος, εκπαιδεύτηκαν -με επίδειξη- σε βασικές εργαστηριακές τεχνικές (παρασκευή υποστρωμάτων, δημιουργία καλλιεργειών μικροοργανισμών, μοριακή μέθοδο PCR). Με αφορμή την επερχόμενη εβδομάδα του Νοεμβρίου, όπου επιδιώκεται η παγκόσμια ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα μικροβιακής αντοχής και ορθολογικής χρήσης των αντιμικροβιακών ουσιών, τα παιδιά ενημερώθηκαν σχετικά, αλλά και παρακολούθησαν την διενέργεια των εργαστηριακών τεχνικών αντιβιογραμμάτων, καθώς και τον χειρισμό του εργαστηριακού εξοπλισμού, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Εργαστηρίου.

Στο τέλος, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη διασύνδεση της μικροβιολογίας με τη βιοχημεία και τη χημεία, δημιουργώντας ζωγραφική σε άγαρ, υλοποιώντας  το πολυσχιδές STEAM (Science, Technology, Engineering, ART, Medicine), στην πράξη. Έτσι, πειραματίστηκαν και τελικά «ζωγράφισαν» σε χρωμογόνο άγαρ τον αγαπημένο τους επιστήμονα, που ήταν ο Ευβοιώτης γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου.

Το προσωπικό του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Χαλκίδας αλλά και η αρμόδια Διεύθυνση, μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό της εκπαιδευτικής κοινότητας για επαφή με την κοινωνία, εξοικείωση με τα επαγγέλματα και, κυρίως, γνωριμία με τον κόσμο της επιστήμης.

Προβολή της ενσωματωμένης γκαλερί εικόνων online στο:
http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/events/13801-xalkida-181022#sigProId3803624423

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Χαλκίδας, 

Αφροδίτη Σμπιράκη, DVM, PhD   

Χαλκίδα, 18-10-2022

       

 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: