« Αναρτήθηκαν στο intranet του Υπουργείου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και αποκλειόμενων της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ » **** « Επανέναρξη Αλιείας Ερυθρού Τόννου » **** «Ανακοίνωση Δημοσιοποίησης Πινάκων Εγκεκριμένων και Απορριπτόμενων του Μέτρου 13 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ 2014-2020, έτους 2021 - Έναρξη Υποβολής Ενδικοφανών Προσφυγών (Ενστάσεων)» **** « Προδημοσίευση για νέες Προσκλήσεις της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα » **** « Προγράμματα Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων περιόδου 2021-2022 » **** « Διαθέσιμοι Βιολογικοί Σπόροι Σποράς » **** «Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση τεύχος διακήρυξης για το έργο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχων του Αγροδιατροφικού Τομέα» **** « 4η Τροποποίηση-συμπλήρωση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1, » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** «Εφαρμογή της υποχρέωσης εκφόρτωσης από 1/01/2021» **** «Ενημέρωση για τους συναλλασσόμενους με το ΥΠΑΑΤ» **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

 

logo ipa2014
  

Στην Ελλάδα διοργανώνεται για πρώτη φορά το 
Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Προβιοτικών (09-11/05/2014)

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Προβιοτικών διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 09-11 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott. Το διεθνές αυτό συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Τα προβιοτικά τρόφιμα είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις ευεργετικές δράσεις που έχουν στον άνθρωπο οι μικροοργανισμοί που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα. Στα προβιοτικά ανήκουν κατηγορίες τροφίμων, όπως γαλακτοκομικά (π.χ. ξυνόγαλα, κεφίρ, γιαούρτι), αλλαντικά μακράς ωρίμανσης (π.χ. προσούτο) και τουρσιά (π.χ. ελιές).

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα υπάρξουν παράλληλες συνεδρίες που αφορούν στα προβιοτικά. Στη μία θα παρουσιαστούν τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα και στην άλλη η τεχνολογία αιχμής που έχει αναπτυχθεί από τη βιομηχανία (νέα προϊόντα, αξιοποίηση ερευνών αγοράς). 
Τη δεύτερη μέρα, σε κοινή συνεδρία, θα συνοψιστούν οι εξελίξεις στη σύγχρονη κλινική έρευνα και οι εφαρμογές στην ιατρική που σχετίζονται με τον τομέα των προβιοτικών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές και κλινικές έρευνες στον τομέα των προβιοτικών στα τρόφιμα, για τα νέα στελέχη προβιοτικών από τη Μεσόγειο και τις Βαλκανικές Χώρες, καθώς και για το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και ένα workshop πάνω στα σκευάσματα με προβιοτικούς οργανισμούς για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με τον κλάδο. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενεργός διάλογος μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων μερών (πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανία, διεθνείς φορείς για τα τρόφιμα, επαγγελματίες της υγείας) που θα βοηθήσει στη δημιουργία δικτύου στον τομέα των προβιοτικών.

Ο τομέας των προβιοτικών θα έχει ιδιαίτερη προοπτική τα επόμενα χρόνια, καθώς ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν τέτοια τρόφιμα (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τουρσιά), μπορούν να αναπτύξουν εμπορική δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας και να κάνουν γνωστά τα ελληνικά τρόφιμα στο εξωτερικό, όπως συνέβη και με το ελληνικού τύπου γιαούρτι.

*Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: