ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &  ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Μαίου   2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συνάντηση με το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να δοθεί συνέχεια σε θέματα αγροτικής πολιτικής, τα οποία είτε είναι σε εξέλιξη, είτε πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες.
Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν σειρά θεμάτων που άπτονται του αγροτικού τομέα, όπως είναι το «πρασίνισμα» και η περιφερειοποίηση της ΚΑΠ, οι επενδύσεις στον αγροτικό χώρο, οι αρδεύσεις, το ΟΣΔΕ, ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.ά. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Όπως μας επισήμανε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της  θητείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης θα πρέπει να δοθεί συνέχεια στο κυβερνητικό έργο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στη λειτουργία του Κράτους. Δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι το κράτος δεν λειτουργεί. Πρέπει να επεξεργαστούμε εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη Κυβέρνηση.
Ενόψει του επικείμενου Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ,  εκτός από τις συναντήσεις με τις επαγγελματικές οργανώσεις των αγροτών που θα έχουμε και τις επόμενες μέρες, θα καλέσουμε  τα Κόμματα να εκθέσουν τις απόψεις τους για την ΚΑΠ στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου για τον αγροτικό τομέα της χώρας μας».
O   Υπουργός ζήτησε από το Προεδρείο της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης των αγροτών να υποβάλει το ταχύτερο δυνατόν στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ   τις προτάσεις της για θέματα αγροτικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων:
-στρατηγικός στόχος του  αγροτικού τομέα,
-εγγυοδοτικό κεφάλαιο για τον αγροτικό τομέα,
-κριτήρια ενίσχυσης επενδύσεων στον αγροτικό τομέα,
-περιφερειοποίηση των επιδοτήσεων της ΚΑΠ,
-διαχείριση υδατικών  πόρων.