Καλαγχόη

kalagxoh

Kalanchoe blossfelidiana
CRASSULACEAE

 

Εκλογή

Προτιµάτε φυτά µε συµµετρική πλάγια και κατακόρυφη ανάmυξη (κυκλική). Βλαστούς κοντούς µε σαρκώδη φύλλα ακέραια - πράσινο - ζωηρά. Πάντοτε ανθισµένα ώστε να διαπιστώσετε το χρώµα του άνθους.

Τοποθέτηση

Φυτό µικρών απαιτήσεων, "εύκολο". Θέλει σκιερό περιβάλλον µε σχετική υγρασία στην ατµόσφαιρα. Το απ' ευθείας ηλιακό φως - τα ρεύµατα αέρα το αφυδατώνουν και µαραίνουν τα φύλλα ενώ µειώνουν την ανθοφορία του.

Πότισμα

Πολύ αραιά και σε πολύ µικρές δόσεις. Αποθηκεύει νερό στα φύλλα για τις ανάγκες του. Έτσι ακόµα και το "κανονικό" πότισµα δεν το οφελεί, αντίθετα, το βλάπτει και πολλές φορές το σαπίζει.

Αλλαγή γλάστρα

Γίνεται σπάνια. Άλλωστε καλλιεργείται πάντα σε µικρές γλάστρες µε σκοπιµότητα να ευνοηθεί η καρποφορία του. Σε ακραίες περιπτώσεις κάνουµε αλλαγή γλάστρας την άνοιξη σε υπόστρωµα µίγµα από κουµαρόχωµα - περλίτη - κοπριά χωνεµένη σε µικρή ποσότητα. Προσοχή το µίγµα να είναι πάντα αφράτος και να αποστραγγίζει καλά η γλάστρα.

Λίπανση

Μία ή δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη - φθινόπωρο µε ένα πλήρες λίπασµα καλά διαλυµένο στο νερό, στη µικρότερη συνιστώµενη δοσολογία.

Προσοχή στα σημεία

α. Να αποφεύγετε το νερό να πέφτει επάνω στα φύλλα του.
β. Να αερίζετε - ανοίγετε το κέντρο του φυτού.
γ. Να αποστραγγίζεται πολύ καλά η γλάστρα.
δ. Να κόβονται τα µαραµένα άνθη και να µη σαπίζουν επάνω στο φυτό.

Σχετικές Αναρτήσεις