Μελέτη αγοράς σχετικά με την ημερομηνία σήμανσης και άλλες πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων και πρόληψη της σπατάλης των τροφίμων

Στις  7  Φεβρουαρίου 2018, δημοσιεύθηκε η «Μελέτη Αγοράς σχετικά με την ημερομηνία σήμανσης και άλλες πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων και την πρόληψη της σπατάλης των τροφίμων», που εκπονήθηκε για λογαριασμός της Ε. Επιτροπής.

Στόχος της μελέτης είναι η υποστήριξη των διαφόρων δράσεων της ΕΕ για την πρόληψη της σπατάλης των τροφίμων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία.  Η έρευνα αγοράς πραγματοποιήθηκε  σε Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία και αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων (προπαρασκευασμένα φρούτα/ λαχανικά, προσυσκευασμένα ψωμιά σε φέτες, ψάρια που ψύχονται, ζαμπόν σε φέτες, φρέσκο γάλα, γιαούρτι, σκληρό τυρί, φρέσκο χυμό διατηρημένο με απλή ψύξη, προπαρασκευασμένα ζυμαρικά και  σάλτσα κέτσαπ).

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, ένα ποσοστό έως 10% από το σύνολο των 88 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων που σπαταλώνται ετησίως στην ΕΕ, συνδέεται με την ημερομηνία σήμανσης.

Σχετικές Αναρτήσεις